Business sportiv

Business sportiv. Wei Yi, mare maestru de şah chinez: Şahul contribuie la dezvoltarea spiritului de echipă. Când joci turnee în echipă, înveţi cum să cooperezi

19.04.2024, 00:06 Autori: Miruna Diaconu , Sorin Pâslaru

Wei Yi va participa la turneul Grand Chess Tour, la etapa Superbet Poland Rapid & Blitz, care va avea loc în Varşovia.

Este cunoscut faptul că şahul dezvoltă abilităţi care ţin de răbdare, memorare sau gândire strategică, însă puterea acestui sport este şi de a contribui la dezvoltarea spiritului de echipă, spune Wei Yi, 24 de ani, mare maestru de şah chinez.

„Şahul dezvoltă răbdarea, perseverenţa şi contribuie la construirea unui mod diferit de gândire. Pentru copii, aceste lucruri sunt deosebit de importante. De asemenea, şahul te poate ajuta la studii, mai ales când vine vorba de gândire strategică. Şahul contribuie şi la dezvoltarea spiritului de echipă. Când joci turnee în echipă, înveţi cum să cooperezi şi să lucrezi împreună“, spune Wei Yi.

El a reuşit să devină mare maestru la doar 13 ani, iar la 15 ani a devenit cel mai tânăr jucător care a obţinut un rating de elită GM 2700 la şah.

Wei Yi a început să practice şah la 6 ani, după ce a descoperit acest sport la o competiţie organizată în oraşul său natal.

„După 1-2 ani, am fost la un turneu de şah, iar rezultatul nu a fost foarte rău. Aşa că părinţii mei s-au gândit că ar fi o idee bună să continui să învăţ şah. Când aveam 11 ani, am decis să devin un jucător profesionist de şah“, spune el.

După părerea sa, cel mai important lucru în şahul de performanţă este perseverenţa, dar şi efortul depus la antrenamente.

În paralel, Wei Yi este student şi studiază economie şi management, însă oricând are ocazia îşi petrece chiar şi 7-8 ore pe zi jucând şah.

Wei Yi va participa la turneul Grand Chess Tour, la etapa Superbet Poland Rapid & Blitz, care va avea loc în Varşovia în perioada 6-13 mai. Una dintre etapele turneului va fi organizată la Bucureşti, anume Superbet Chess Classic România, care este a doua etapă a circuitului Grand Chess Tour, şi va avea loc în  perioada 26 iunie - 6 iulie.

„Grand Chess Tour este un turneu important pentru că acolo poţi întâlni pe unii dintre cei mai puternici adversari din lume“, mai spune Wei Yi.

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet