Companii

Auchan s-a înţeles cu proprietarii BelRom pentru dezvoltarea unui mall în Colentina

Autor: Cristi Moga

09.12.2011, 17:40 1138

Reţeaua franceză de hipermarketuri Auchan, cu afaceri de 355 mil. euro pe piaţa locală, a ajuns la o înţelegere cu acţionarii grupului belgian BelRom pentru dezvoltarea unui centru comercial în cartierul bucureştean Colentina, pe fosta platformă industrială Helitube.

Belgienii au cumpărat de mai mulţi ani această platformă cu 65 de milioane de euro, dar venirea crizei a blocat planurile de investiţii şi a făcut din acest lot unul care poate fi considerat foarte scump, ţinând cont de preţul plătit.

"La Helitube cei de la Auchan au cumpărat un spaţiu ca cel din Craiova, de 19.000 de metri pătraţi, care urmează a fi construit. Aşteptăm stabilizarea structurii acţionariatului pentru a începe închirierea şi construcţia proiectului. Sunt acţionari care vor să intre în proiect şi alţii care vor să iasă. Eu şi Kris Carton suntem acţionari minoritari în acel proiect", a declarat belgianul Steven van den Bossche, unul dintre acţionarii BelRom.

Carton, Steven van den Bossche şi Magnus Lofgren au finalizat luna trecută prima etapă a proiectului Electroputere Parc din Craiova, unde Auchan a deschis al nouălea hipermarket din România într-un spaţiu deţinut în proprietate. Acţionarii BelRom şi-au împărţit în ultimii ani proiectele imobiliare deţinute în România, după ce în perioada 2005-2008 au dezvoltat proiecte sub brandul European Retail Park în oraşe precum Sibiu, Brăila, Târgu-Mureş, Focşani sau Bacău, primele trei dezvoltări fiind vândute pentru mai mult de 250 mil. euro.

"Mai înainte mă întreba domnul Espasa (directorul Auchan - n.red.) când începem proiectul din Colentina. Auchan va fi sigur în proiect", a mai spus belgianul.

Fosta platforfmă Helitube a fost vândută de către omul de afaceri Corneliu Găvăneanu, care a realizat una dintre cele mai profitabile afaceri cu terenuri din Bucureşti.

Investitorii belgieni spun că au început să investească şi în energie eoliană, domeniu care, după imobiliare, a atras atenţia a numeroşi investitori pe plan local.

"Am cumpărat circa 500 de hectare de teren şi vom realiza proiectele integral. Preţurile diferă în funcţie de momentul în care a fost făcută achiziţia, dacă e prima parcelă sau ultima", Van Den

Bossche care în Craiova derulează un proiect de peste 100 mil. euro, care va ajunge la o suprafaţă închiriabilă de peste 70.000 mp în momentul finalizării integrale, programate pentru anul viitor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO