Companii

Boromir a achizitionat 7% din Amylon Sibiu

15.05.2007, 19:30 43

Compania Boromir Ind, actionarul majoritar al Boromir Prod Buzau, a achizitionat saptamana trecuta un pachet reprezentand 6,75% din actiunile Amylon Sibiu, parte a grupului de panificatie Boromir, valoarea tranzactiei fiind de 1,05 mil. lei.
Amylon are un capital social de 2,2 milioane de lei.
Au facut obiectul transferului 1,48 milioane de actiuni, iar pretul mediu a fost de 0,71 lei pe actiune.
Actionarii fabricii de morarit Boromir Prod Buzau au aprobat, la inceputul lunii mai, fuziunea cu alte doua societati din grupul Boromir, respectiv Boromir Pan Hunedoara si Eurostar Invest Buzau.
Grupul Boromir, cu sediul central in Ramnicu Valcea, reuneste firme cu o gama larga de activitati de morarit si panificatie, de la achizitia de materii prime si procesarea graului la fabricarea de produse de panificatie sau patiserie. Alte cinci companii din grup sunt in proces de fuziune, Amylon, Comcereal, Extrasib, toate din Sibiu, si Panmed Medias, urmand sa fie absorbite de Moara Cibin.
Boromir Prod si-ar putea majora capitalul social de la circa un milion de lei la 14,3 milioane lei, actionarii fiind convocati pentru a dezbate propunerea pe 8 iunie. Compania din Buzau a obtinut anul trecut o cifra de afaceri de 79 mi. lei (22,4 mil. euro), in crestere cu 16% fata de anul precedent, iar profitul net a scazut de aproape opt ori, la 550.000 de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO