Companii

Building Astrom a angajat 400 de oameni de la inceputul anului

29.01.2008, 19:31 66

Compania pitesteana Building Astrom, cu activitati in sectorul constructiilor, estimeaza pentru 2008 afaceri de aproximativ 25 mil. euro, in crestere cu 20% fata de 2007.
"Pe baza contractelor pe care le avem in desfasurare, ne asteptam la o creste de 20% a afacerilor pe 2008, comparativ cu cele de anul trecut. Exista chiar premise sa depasim majorarea preconizata. Cele mai importante contracte pentru companie sunt cele incheiate cu Automobile Dacia si cu firma franceza Haulotte Arges. Pentru aceste proiecte am mobilizat un numar total de circa 500 de angajati", a declarat pentru ZF Marian Dragoi, directorul general si unul dintre actionarii companiei Building Astrom.
Daca la sfarsitul anului trecut compania avea aproximativ 650 de angajati, numarul acestora depaseste in prezent 1.000 de persoane.
"Am ales sa angajam masiv la inceputul lui 2008 pentru a putea face fata contractelor pe care le avem de onorat. In cazul in care va fi nevoie, mai putem angaja inca 500 de persoane", a spus Dragoi. Printre proiectele la care participa compania pitesteana se numara constructia unui show-room Mercedes in localitatea Chitila, din apropiere de Bucuresti. Constructia showroomului a inceput in noiembrie 2007, iar lucrarile se vor desfasura in doua etape. "Dupa prima faza, al carei termen de executie este de 10 luni, showroomul va ocupa o suprafata de 50.000 de metri patrati, urmand ca la finalul celei de-a doua faze suprafata show-roomului sa fie de 170.000 de metri patrati", a mentionat directorul Building Astrom.
Dragoi a precizat ca Building Astrom a construit si fabrica din Chitila a producatorului de materiale auxiliare de constructii Den Braven Romania.
Compania deruleaza afaceri si in sectorul rezidential.
"Pentru piata rezidentiala construim deja in Pitesti un complex care cuprinde cinci blocuri, cu apartamente de doua si trei camere, si diverse spatii comerciale. Investitia in acest proiect, care se desfasoara pe o suprafata de 3.500 de metri patrati, se ridica la trei milioane de euro. Terenul se afla in proprietatea companiei, iar conform estimarilor noastre acesta ar valora circa 550.000 de euro. Constructia va fi finalizata spre sfarsitul acestui an", a spus Dragoi.
Compania a realizat in 2007 un profit brut de 770.000 de euro, la o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro, in crestere cu circa 12% fata de anul precedent. Building Astrom a fost infiintata in 1998 si este detinuta de trei asociati, cu participatii egale: Marian Dragoi, Nicolae Dragoi si Alexandru Radu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO