Companii

Carrefour forteaza extinderea cu sapte hipermarketuri pe an

21.07.2008, 18:29 15

Carrefour isi va extinde reteaua de hipermarketuri in Romania cu 7 unitati pe an, ajungand la aproximativ 40 de magazine de acest tip la orizontul lui 2012, se arata intr-un raport al companiei Hyparlo, parte a grupului francez. Investitiile in extindere pot fi estimate la 450 mil. euro pentru perioada 2009-2012.
Francezii incearca sa-si pastreze pozitia de lider in vanzari pe segmentul supermarketurilor, in conditiile in care, in ultimii doi ani, competitorii nou intrati pe piata Real si Kaufland au devansat reteaua Carrefour ca numar de unitati.
Potrivit Hyparlo (compania care detine hipermarketurile Carrefour in Romania si mai multe magazine in Franta), cota de piata a Carrefour pe segmentul hipermarketurilor la nivel local va fi de circa 50% in 2012. Datele din 2006 raportate de operatorii de hipermarketuri din retailul romanesc indica o cota de piata de aproximativ 47% pentru reteaua franceza.
Carrefour vizeaza trecerea pragului de vanzari de un miliard de euro la finele acestui an, cand va avea 18 hipermarketuri la nivel local. Singurii retaileri care ruleaza afaceri de ordinul miliardelor de euro in Romania sunt in prezent grupurile germane Metro (Metro Cash&Carry, Real Hypermarket) si Rewe (Selgros Cash & Carry, Billa, Penny Market). Comertul modern din Romania era estimat de Planet Retail la 7 miliarde de euro la nivelul anului 2007.
Anul trecut, Carrefour a intrat si pe segmentul supermarketurilor din Romania mai devreme decat isi planificase, prin preluarea retelei de 21 de magazine Artima.
Primul hipermarket Carrefour in Romania a fost deschis in anul 2001, fiind operat de Hyparlo. In 2006, grupul Carrefour a preluat integral Hyparlo printr-o tranzactie la nivel international, iar pe piata romaneasca aceasta schimbare a dus la accelerarea expansiunii retelei. In 2008, retailerul francez va avea cel mai mare ritm de expansiune din 2001 si pana in prezent, cu 7 unitati deschise intr-un an. Potrivit planului de afaceri prezentat in oferta publica de rascumparare de actiuni Hyparlo, acest ritm de extindere se va mentine pana in 2012.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO