Companii

Curiero urmareste atragerea unui investitor strategic

22.05.2008, 19:32 16

Compania locala de posta si curierat Curiero, care a atras in acest an firma de IT Asesoft in actionariat, analizeaza in continuare posibilitatea vanzarii unui pachet de actiuni catre o companie din domeniu.
"Suntem interesati de vanzarea catre un investitor strategic, daca pretul ia in calcul si potentialul de crestere pana la o cota de piata de 20%. Curiero are, in prezent, 12% din piata de curierat intern", a spus Bogdan Carcu, presedintele Curiero.
Intrarea Asesoft in actionariat cu o participatie de 25% a facut obiectul unei tranzactii de circa sapte milioane de euro, ceea ce ridica valoarea companiei la 28 mil. euro. Si alte companii de pe piata s-au aliat cu jucatori mari, Cargus fiind achizitionata de DHL, Pegasus de Geopost, iar Trans Curier Service de UPS. Curiero a incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri de 15 milioane de euro, pentru acest an bugetandu-si o crestere de 70%. "In primul trimestru al anului am inregistrat o crestere de 50% in euro fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la 4,5 milioane de euro, ca urmare a deprecierii monedei nationale", a mai spus Carcu.
Desi in acest an se astepta o incetinire a ritmului de crestere al pietei, rezultatele la trei luni ale principalilor jucatori arata cresteri de peste 30%. Carcu a precizat ca este in continuare in negocieri pentru achizitia unor jucatori mai mici de pe piata, o tranzactie in acest sens urmand sa fie finalizata pana in luna august a acestui an. In afara de aceasta achizitie, Curiero nu si-a bugetat alte investitii majore. "Suntem intr-un proces de eficientizare si optimizare a utilizarii resurselor in care s-a investit in anii anteriori", a mai spus presedintele Curiero.
Pe segmentul de curierat intern principalii competitori ai Curiero sunt Cargus, Fan Courier, TCE Logistica si Pegasus, in timp ce pe piata de curierat international se lupta pe cote de piata TNT, DHL si UPS.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO