Companii

Dezvoltatorii de malluri de tip outlet s-au oprit la kilometrul 13 al autostrazii spre Pitesti

14.03.2008, 17:08 35

Primele doua centre comerciale de tip outlet din Romania, dezvoltate in urma unor investitii de peste 120 mil. euro, vor fi situate la kilometrul 13 al autostrazii Bucuresti-Pitesti, ambele avand anuntata finalizarea pentru sfarsitul acestui an, cand zona ar putea deveni un punct "fierbinte" pe piata spatiilor comerciale.
In mallurile de tip outlet sunt deschise magazine operate direct de producatori, fie ei vestimentari sau de alta natura, in care preturile produselor sunt ceva mai mici, companiile fiind scutite de adaosurile deferitilor intermediari. "Aceasta proximitate nu este o noutate, avand precedente in Statele Unite, unde in mai multe locuri sunt operationale mai multe centre de tip outlet unul langa celelalte. Proiectul dezvoltat de noi va fi dedicat exclusiv conceptului de outlet, extrem de vizibil de la autostrada", a declarat Chang S. Oh, managing director al firmei Mega Company, dezvoltatorul proiectului Mega Designer Outlets.
Proiectul va fi dezvoltat in doua etape, prima faza urmand a fi formata din spatii comerciale cu o suprafata de 16.000 mp, urmand a fi livrata pana la sfarsitul acestui an. Intregul proiect se va intinde pe un teren de 17 ha si va avea o suprafata inchiriabila de 38.600 mp, valoarea investitiei fiind estimata la 80 mil. euro.
Pe de alta parte, dezvoltatorul belgian Liebrecht & wooD, alaturi de retailerii Kika si Hornbach, dezvolta in imediata apropiere parcul de retail West Park, a carui principala ancora va fi mallul de tip outlet Fashion House, a carui inaugurare este programata pentru luna noiembrie a acestui an.
Alaturi de magazinele Kika si Hornbach, West Park va cuprinde si un magazin al retailerului de electronice si electrocasnice Technomarket, investitia in intregul proiect fiind estimata la 120 mil. euro.
La intrarea pe autostrada spre Pitesti este deja operational un alt parc de retail, format dintr-un hipermarket Carrefour, un magazin Mobexpert si o unitate a retailerului de articole de bricolaj Bricostore.
Totodata, la ince-putul anului trecut o companie cu actiona-riat elen anunta un alt proiect de centru comercial pe autostrada A1 care, potrivit celor mai recente informatii, a fost, cel putin temporar, abandonat. Chiriile medii in proiectul Mega Designer Outlets vor fi de 25 de euro/mp, potrivit reprezentantilor Colliers, agentul proiectului. Astfel, la venituri anuale de circa 11,5 mil. euro din chirii, amortizarea investitiei de 80 mil. euro ar putea fi realizata in sapte ani. Mega Company vizeaza inca doua investitii similare in alte orase din tara, bugetul de investitii programat pentru acest an fiind de 130 de milioane de euro.
Principalul proiect realizat de companie pana in prezent pe piata locala este Key Logistic Center, un proiect logistic cu o suprafata de 25.000 de metri patrati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO