Companii

Directorul de HR al QAB pleaca la Vodafone

20.09.2006, 18:36 25

Anca Podoleanu, care a ocupat pana in prezent functia de director de resurse umane al Quadrant Amroq Beverages (QAB), imbuteliatorul bauturilor Pepsi pentru piata romaneasca, va coordona activitatile de resurse umane ale operatorului de telefonie mobila Vodafone Romania, potrivit unor surse din piata de recrutare.
Reprezentantii Vodafone au confirmat mutarea, insa nu au facut comentarii in acest sens.
Podoleanu ar urma sa preia functia de vice president, people and general administration, detinuta pana de curand de Valeria Mihaiescu. Proaspatul manager al Vodafone a intrat in QAB in 1999, dupa o experienta de patru ani in consultanta, alaturi de Choice Consulting si Gemini Consulting. In perioada 1994-1995 a fost director al programului de MBA Romano-Canadian.
Salariile pentru specialistii in resurse umane la acest nivel de top management sunt intre 4.000 si 7.000 de euro. In contextul cresterii investitiilor straine, managerii de resurse umane sunt tot mai cautati pentru a participa la infiintarea de noi organizatii. Mutarea vine in contextul in care operatorul local de telefonie mobila s-a confruntat in ultimul timp cu un val de plecari, la nivelul departamentului de resurse umane. Exceptand-o pe Valeria Mihaiescu, alti trei manageri de resurse umane au parasit compania in cursul verii.
Daniel Badarau a plecat la Romtelecom, Simona Popovici, manager de dezvoltare organizationala, s-a indreptat catre Coca-Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC), iar Costica Rosoiu, fost director pe employment relations, ar urma sa isi deschida propria firma de consultanta.
Vodafone Romania a raportat pentru anul trecut un profit brut de 246 mil. euro la afaceri de 736,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO