Companii

Edy Spedition, transportatorul Ford pentru Craiova

30.06.2009, 17:47 209

Edy International Spedition, cel mai mare transportator rutier de pe plan local, va deveni unul dintre transportatorii producatorului de automobile Ford si urmareste dezvoltarea unei platforme logistice in vecinatatea uzinei auto.

Transportatorul din Deva, detinut de omul de afaceri Alin Popa, 38 de ani, si fondul de investitii BAF, administrat de Horia Manda, a solicitat deja Parcului Industrial Craiova (PIC) un teren pentru constructia platformei logistice. "Edy Spedition, firma care se va ocupa de transportul componentelor Ford, ne-a cerut o suprafata de opt hectare", a declarat Marin Nicoli, directorul general al Parcului Industrial Craiova. Pentru a acomoda noile companii care vor sa se instaleze in parcul industrial PIC urmareste extinderea de la 10 in prezent la 100 de hectare in prima faza si in final la 200 de hectare.
PIC spune ca Edy urmeaza sa realizeze transportul componentelor utilizate in procesele de productie ale Ford de la furnizorii internationali, dar si cei instalati in Romania. Edy Spedition, cel mai mare transportator rutier local, detine o flota de autocamioane de 1.250 de unitati, flota care s-a marit de aproape 4 ori in ultimii cinci ani. Compania estima pentru anul trecut afaceri de 200 de milioane de euro, in crestere cu 74%. Edy Spedition si Ford nu au dorit sa comenteze cu privire la colaborare. Ford va incepe productia modelului Transit Connect in a doua parte a anului.
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO