Companii

EFT ataca micii consumatori de energie

18.02.2008, 22:05 14

Energy Financing Team (EFT), unul dintre cei mai importanti traderi cu energie din regiunea Europei Centrale si de Est prezent pe piata locala de aproximativ doi ani, spune ca anul acesta se va concentra in special pe dezvoltarea afacerilor pe segmentul micilor consumatori, dupa ce pana acum relatiile contractuale ale companiei s-au derulat in special cu alti traderi de energie.
Decizia este una de asteptat din partea mai multor traderi de energie tinand cont de faptul ca de la jumatatea anului trecut piata de energie electrica a fost liberalizata complet, iar consumatorii casnici au dreptul de a-si alege furnizorul de electricitate in functie de propriile criterii.
"In 2006 si in 2007 EFT Romania s-a concentrat in special pe piata angro, dar am analizat in acelasi timp segmentul de consumatori casnici din Romania. Intrarea pe acest segment este prioritatea noastra numarul unu in 2008. Suntem exterm de interesati de segmentul cu un consum de 1 MWh - 10 MWh si intentionam sa ne formam o baza de clienti semnificativa in acest sens", a declarat Nenad Savic, director de comunicare in cadrul EFT.
In acest caz, clientii spre care se vor indrepta ofertele EFT anul acesta sunt cei casnici sau clientii industriali de dimensiuni reduse.
Printre clientii actuali ai companiei se numara CEZ, Enel si E.ON, care detin foste filiale Electrica, traderii de energie Romelectro, Grivco si Petprod. La acestia se mai adauga si compania nationala de transport al electricitatii Transelectrica. EFT intermediaza exporturi cu energie din Romania inca din 2001 avand contracte cu companii producatoare precum Hidroelectrica sau Termoelectrica. Contractul cu Hidroelectrica urmeaza sa expire anul acesta.
La sfarsitul primelor 11 luni ale anului trecut, EFT Romania a inregistrat o cifra de afaceri de 38,7 mil. euro, in crestere cu 17% comparativ cu 2006. Rezultatul obtinut este similar cu cel inregistrat pe intreg anul 2006. Totodata, la sfarsitul primelor 11 luni ale anului trecut, EFT comercializase 900 GWh de energie, adica aproape 1% din consumul estimat pentru intreg anul 2007 in Romania.
Afacerile estimate ale grupului pentru 2007 sunt de 800 mil. euro, in crestere cu 31% fata de 2006.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO