Companii

Elgeka-Ferfelis a preluat distributia produselor Shell, care ii aduc 6 mil. euro la cifra de afaceri

27.01.2009, 19:15 450

Elgeka-Ferfelis Romania, una dintre cele mai mari firme de distributie din sectorul bunurilor de larg consum, a adaugat pe lista furnizorilor producatorul Shell si estimeaza ca acest parteneriat ii va aduce afaceri de 6 mil. euro in 2009.

Compania planifica trecerea pragului de vanzari de 100 mil. euro in acest an, dupa ce in 2008 a realizat o cifra de afaceri de peste 70 mil. euro.
"Am creat in cadrul companiei o divizie dedicata distributiei produselor Shell, prin care vom accesa, pe langa canalele noastre traditionale, si canale de distributie specifice acestei categorii, precum consumatorii industriali, producatorii de masini sau service-urile auto", au declarat reprezentantii Elgeka-Ferfelis.
Cei mai mari furnizori ai sai in acest moment, dupa ponderea in cifra de afaceri a distribuitorului, sunt producatorul de detergenti si cosmetice Reckitt Benckiser, cu branduri precum Calgon si Vanish, si producatorul de dulciuri Cream Line, care detine in portofoliul ciocolata Finetti.
Anul trecut, Elgeka-Ferfelis a incheiat parteneriate cu alti patru producatori de talie internationala, SSL International, Aroma, Energizer si 3M, ceea ce i-au adus in portofoliu branduri precum Durex, Scholl sau Scotch Brite. Cei patru furnizori noi vor genera o crestere a afacerilor distribuitorului cu peste 20 mil. euro in 2009, potrivit estimarilor Elgeka.
SSL International, Energizer si 3M au iesit anul trecut din lista partenerilor firmei de distributie Consumer Product Network, care intre timp a iesit de pe piata in urma unor probleme de lichiditati.
In prezent, compania Elgeka-Ferfelis Romania opereaza 12 filiale la nivel local, avand in total circa 500 de angajati. In 2007, aceasta a deschis o subsidiara in Republica Moldova, dupa ce in anul anterior a pus bazele unei companii de distributie pe piata din Bulgaria.
Elgeka-Ferfelis Romania este controlata de compania greceasca Elgeka, unul din cei mai mari distribuitori din sud-estul Europei.
In 2007, grupul Elgeka a raportat afaceri consolidate de 215,6 mil. euro si un profit inainte de plata taxelor de circa 10 mil. euro.  
In Romania, printre cele mai mari companii de distributie a bunurilor de larg consum se mai numara Interbrands Marketing & Distribution, Top Brands Distribution, Astral Impex sau Aquila Group.
Pe piata locala, cei mai mari 10 distribuitori de bunuri de larg consum (FMCG) au ajuns in 2007 la afaceri cumulate de aproximativ doua miliarde de euro, raportand un ritm mediu de crestere a vanzarilor in lei de circa 20% fata de 2006. Dinamica rulajelor acestora a fost sustinuta si de dezvoltarea comertului modern prin expansiunea marilor retele de magazine. In acest an, marii distribuitori si-ar putea incetini cresterea din cauza conditiilor dificile de pe piata si a amanarii unor proiecte de investitii din lipsa de finantare.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO