Companii

Elgeka Ferfelis estimeaza 40 de milioane de euro din distributie

16.09.2005, 19:18 675

Compania de distributie Elgeka Ferfelis Romania estimeaza pentru 2005 o cifra de afaceri de 40 de milioane de euro, in crestere cu 33% fata de nivelul de 30 de milioane de euro inregistrat in 2005.

"Avem o pozitie stabila pe piata, iar obiectivul nostru pentru acest an este sa ne-o mentinem. In acest scop, urmarim integrarea in portofoliul nostru a unor noi produse si dezvoltarea continua a celor existente", a spus Ioannis Ferfelis, CEO al Elgeka Ferfelis Romania.

Portofoliul de produse al companiei de distributie Elgeka Ferfelis este format atat din branduri internationale, cat si din branduri romanesti. Elgeka distribuie produsele: Cream Line (Finetti), Chipita - 7 Days (rulade si mini prajituri), Reckitt Benckiser (Vanish, Calgon, Cilit, Veet), Chupa Chups (acadele), Podravka (condimente), Melitta (articole pentru uz casnic), Minerva (ulei de masline), Bip Olanda (drajeuri).

In prezent, Elgeka Ferfelis acopera direct 6.600 de puncte de vanzare si are ca obiectiv pentru 2005 atingerea unui numar de 9.000 de puncte deservite direct.

"Piata romaneasca de retail sufera transformari rapide pe care incercam sa le anticipam si sa le exploatam. Piata se concentreaza pe marii retaileri, deoarece apar din ce in ce mai multe magazine cu suprafete mari de vanzare in detrimentul celor mici si al chioscurilor. Se cer tot mai multe facilitati si servicii de calitate, iar companiile mici fara putere financiara nu mai reusesc sa faca fata exigentelor crescute ale pietei si isi inceteaza activitatea", explica Ferfelis, care doreste in urmatorii ani sa listeze compania de distributie la Categoria I a Bursei de Valori Bucuresti.

Elgeka Ferfelis Romania are ca societate mama Elgeka Grecia, care din spusele reprezentantilor companiei este compania de distributie numarul unu din Grecia, cu o cifra de afaceri de peste 212 milioane de euro in 2004.

In anul 2000, Elgeka Grecia a investit 7 milioane de euro pentru crearea companiei de distributie in Romania, la care s-au adaugat alte investitii in valoare de 5 milioane de euro.

Din 2003, Elgeka Ferfelis detine si o divizie non-food, care se ocupa cu distributia de unelte, scule, garduri si accesorii auto.

Elgeka Ferfelis dispune de o retea nationala de distributie prin intermediul celor 12 depozite din Bucuresti, Craiova, Timisoara, Oradea, Sibiu, Cluj, Brasov, Tg. Mures, Iasi, Suceava, Galati si Constanta. Compania are 340 de angajati si un parc auto format din 142 de autoturisme, 59 masini de livrare si 6 camioane.

Alti jucatori care activeaza pe piata de distributie din Romania sunt: Interbrands Marketing and Distribution, Total Distribution Group, Aquila Part Prod Com, Macromex, First Logistic and Distribution, Resource.

lavinia.marin@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO