Companii

Elgeka preia distributia Scholl si Durex

19.08.2008, 19:05 77

Compania elena Elgeka estimeaza cresterea vanzarilor anuale cu 5,5 mil. euro, ca urmare a incheierii parteneriatului cu producatorul marcilor Scholl si Durex pentru distributia acestora in Romania. Produsele erau distribuite anterior de catre Consumer Product Network, companie cu afaceri anuale de circa 40 mil. euro.
Elgeka-Ferfelis a incheiat parteneriatul cu Magyarorszag, o subsidiara a producatorului celor doua branduri, pe o perioada de trei ani, potrivit unui anunt recent al grupului Elgeka.
Portofoliul local de produse distribuite mai cuprinde marci precum Cream Line (dulciuri) sau Vegeta (baze de mancaruri). Anul trecut, distribuitorul a incetat parteneriatul cu producatorul Pan Group, unul dintre principalii jucatori de pe piata de panificatie, insa a adaugat pe lista furnizorilor alte doua companii, Kimberly Clark si Wilkinson Sword, pentru a mentine vanzarile pe un trend crescator. Compania americana Kimberly Clark este producatorul servetelelor Kleenex, in timp ce englezii de la Wilkinson Sword concureaza direct cu Gillette, divizie a gigantului Procter & Gamble.
Elgeka Ferfelis Romania a raportat o cifra de afaceri de aproximativ 57,2 mil. euro in 2007, in crestere cu 6,8% fata de valoarea din anul anterior. In acelasi interval, compania si-a redus profitul la 0,3 mil. euro, de la 2,7 mil. euro in 2006.
Distributia de bunuri de larg consum este principala activitate a grupul Elgeka pe piata romaneasca. Acesta detine in Romania si restaurantul de tip fast-food Everest, localizat in centrul Bucurestiului si operat in franciza. Pe piata locala, printre cele mai mari companii de distributie se mai numara Interbrands, Top Brands, Astral Impex sau Aquila Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO