Energie

Gigantul american care face peste 400 mil. euro cu două fabrici în România

Gabriel Tache, general manager, Eaton România

Gabriel Tache, general manager, Eaton România

Autor: Roxana Petrescu

18.04.2024, 00:07 19076

Eaton Electro Producţie, subsidiara locală a gigantului american Eaton, care deţine două fabrici în judeţul Maramureş (Sârbi şi Buşag) unde produce tablouri electrice şi confecţii metalice, a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de 1,6 mld. lei (324,7 mil. euro), în creştere cu 17,8% faţă de anul anterior.

„Cred că ar trebui apăsată acceleraţia pentru investiţiile aferente întăririi reţelelor. Există un volum foarte mare de proiecte fotovoltaice“, a spus Gabriel Tache, general manager, Eaton România, în cadrul intervenţiei sale de la ZF Power Summit, eveniment care a avut loc în perioada 27-29 februarie în Bucureşti.

El a precizat că acum afacerile Eaton în România au trecut de pragul de 400 de milioane de euro şi că este loc de creştere. „Cu operaţiunile pe care le are în România, Eaton reuşeşte să echilibreze oarecum balanţa comercială de export pentru că cifrele de afaceri ale grupului consolidate depăşesc 400 mil. euro anual. Suntem unul dintre cei mai mari investitori în zona electrotehnică din România.“

Reprezentantul Eaton a mai precizat că strategia grupului prevede includerea de noi soluţii în portofoliu, care mai departe să fie folosite pentru ca România, dar şi pe alte pieţe europene să îşi atingă ţintele de decarbonizare setate pentru anul 2050.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO