Hidroelectrica a făcut un profit brut de 144 mil. lei în primul trimestru

17 apr 2013 Autor: Andrei Chirileasa

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a înregistrat în primul trimestru un profit brut de 144 mil. lei (33 mil. euro), potrivit unui anunţ al companiei.

Producţia Hidroelectrica a revenit după un an 2012 foarte secetos când producţia a scăzut la 11,8 TWh. Astăzi, Hidroelectrica avea o cotă de piaţă de 33% din producţia naţională de energie, conform Transelectrica.

"De la începutul anului, Hidroelectrica a reuşit să tranzacţioneze 4.100 GWh la un preţ mediu de 184 lei /MWh. Dacă nu am lua in calcul pretul de 125 lei/MWh cu care Hidroelectrica vinde energie în piaţa reglementată pentru populaţie şi instituţii, atunci preţul mediu realizat de societate pe piaţa concurenţială şi piaţa de echilibrare este de 212 Lei/MWh", se arată în anunţul companiei.

Hidroelectrica şi-a bugetat pentru anul 2013 un profit record de 434 milioane de lei la o producţie de 13 TWh, cu mult mai mare decât cel înregistrat de societate în 2010, când la o producţie de 20 de TWh societatea a raportat un profit de 292 milioane de lei.

Compania este în inlsovenţă din iunie 2012, fiind administrată de firma Euro Insol, condusă de Remus Borza.

 
Cuvinte cheie:
hidroelectrica
, profit
, energie electrica
, euro insol

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide