Energie

Photon Energy a conectat la reţea a zecea centrală fotovoltaică, care extinde portofoliul olandezilor pe piaţa din România la 39,1 MWp

Photon Energy a conectat la reţea a zecea centrală...

Autor: Cristina Bellu

01.02.2024, 13:05 120

Photon Energy Engineering Romania, filiala românească a grupului olandez Photon Energy, dedicată serviciilor tehnologice, de achiziţii şi construcţii (EPC), a finalizat şi conectat la reţea a zecea centrală fotovoltaică (PV) pe piaţa sa din România, cu o capacitate de generare de 3,8 MWp.

Unitatea electrică este situată în Bocşa (judeţul Caraş-Severin), se întinde pe o suprafaţă de 5,6 hectare de teren viran, şi este dotată cu 6.160 de panouri solare combinate.

Oficialii companiei se aşteaptă ca centrala să genereze venituri de aproximativ 490.000 de euro în 2024 pe baza preţurilor curente pentru energia electrică furnizată în bandă sau în PZU în România.

"Centrala electrică fotovoltaică din Bocşa extinde portofoliul nostru IPP la 39,1 MWp în România şi creşte capacitatea noastră globală la 131,1 MWp.”, spune Georg Hotar, CEO al Photon Energy Group.

Portofoliul IPP (Independent Power Producer) al companiei include acum 98 de centrale solare, cu o capacitate combinată de generare de 131,1 MWp.

Compania dezvoltă în prezent proiecte fotovoltaice solare la scară utilitară, cu o capacitate combinată de peste 1,2 GWp MWp în Australia şi pe pieţele sale principale din Europa Centrală şi de Est, inclusiv aproximativ 220 MWp în România, dintre care o capacitate totală de 12,4 MWp fiind într-o etapă de construcţie avansată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO