Companii

Fan Courier: Am angajat 200 de oameni in T3

02.11.2007, 22:28 13

Compania de curierat Fan Courier, unul dintre principalii jucatori de pe piata de curierat, a inregistrat in primele noua luni ale anului o cifra de afaceri de 22,4 mil. euro, in crestere cu circa 40% fata de primele trei trimestre din 2006. Majorarea afacerilor companiei a determinat si angajarea in lunile iulie-septembrie a circa 200 de persoane, numar dublu fata de perioada similara a anului trecut.
"Trimestrul trei a fost unul dintre cele mai alerte din acest an si a insemnat dublarea investitiilor in masini si angajarea unui numar dublu de oameni fata de aceeasi perioada a lui 2006", afirma Neculai Mihai, director al Fan Courier. Numarul de angajati ai companiei a ajuns astfel la 1.800 de persoane.
Cresterea inregistrata de companie a fost sustinuta de coletele companiilor abilitate sa ofere si sa gestioneze pensii private obligatorii, acestea ridicand media de expeditii zilnice cu 10%. Totodata, firmele de comert electronic au contribuit cu 7,5% la cifra de afaceri a Fan Courier.
Reprezentantii companiei si-au bugetat pentru anul in curs afaceri de circa 32 mil. euro, fata de un rulaj de 21,5 milioane de euro in 2006. Cea mai mare parte din afaceri este asigurata de catre livrarile interne, in special pe segmentul business to business. Desi compania are incheiate parteneriate pentru curieratul international cu FedEx si cu Transbalkan si anuntase ca este in discutii cu alti jucatori regionali, mizeaza in continuare pe segmentul domestic pe care mai activeaza Cargus, Curiero sau TCE Logistica.
"Suntem concentrati pe piata interna, pentru ca aceasta are un potential de dezvoltare extraordinar. Ar fi o miscare nepotrivita din punct de vedere al strategiei de business sa ne mutam focusul in acest moment spre extinderea pe piata externa sau spre alte activitati care nu au legatura cu curieratul", spune Mihai.
Fan Courier are o flota de 1.300 de masini si urmareste sa deserveasca 527 de localitati pana la sfarsitul anului, fara a incasa kilometeri suplimentari (de exemplu kilometri parcursi dintr-un judet in localitate).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO