Companii

Fiecare angajat Glencore aduce 5,5 mil. euro anual

23.05.2008, 21:24 48

Glencore Protein Romania, filiala locala a casei de comert elvetiene Glencore International si unul dintre primii trei jucatori pe piata comertului cu cereale, a raportat pentru 2007 o cifra de afaceri de 66 mil. euro (220 mil. lei), in crestere cu 6% fata de anul anterior cand a realizat afaceri de 62 mil. euro (217 mil. lei).
Compania care face comert cu cereale si seminte oleaginoase avea anul trecut 12 angajati, lucru care o plaseaza pe primul loc in topul productivitatii in acest sector, fiecarui angajat revenindu-i un rulaj de 5,5 mil. euro.
Profitul net al companiei a scazut insa anul trecut, ajungand la 0,6 mil. euro (2 mil. lei), de la 2,2 mil. euro (8 mil. lei). La nivel local compania este condusa de Leontin Suciu. Acesta nu a comentat rezultatele obtinute de Glencore Protein Romania la nivelul anului trecut.
Pe langa Glencore Protein Romania, cei mai importanti jucatori pe piata comertului cu cereale sunt Alfred C. Toepfer International si Cargill Romania, urmati de Agricover si Pioneer Hi-Bred Romania.
Pentru anul 2006 valoarea cifrelor de afaceri ale primilor trei jucatori pe acest segment, potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, a depasit 315 milioane de euro, numarul angajatilor depasind 210 persoane. Astfel, Alfred C. Toepfer International, care avea acum doi ani 93 de angajati, a rulat afaceri de 122 de milioane de euro, iar Cargill Romania, cu 124 de angajati, a obtinut venituri de 128 de milioane de euro. Sectorul agricol este dominat de asemenea si de producatorii de cereale, cei mai importanti jucatori fiind Ioan Niculae, care controleaza grupul InterAgro, Adrian Porumboiu, administratorul grupului Racova Agro Pan Grup si Mihai Anghel, care detine Cerealcom Dolj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO