Companii

Fiscul a adus la buget în primul semestru 1,3 mld. lei din controale la companii de stat

Autor: Mihaela Claudia Medrega

18.07.2011, 15:45 206

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a atras labuget în prima jumătate a anului 1,3 mld. lei în urma controalelorla 3.500 de companii cu capital integral sau majoritar de stat şi afăcut 47 de sesizări penale pentru un prejudiciu de 230 mil.lei.

Direcţia de control financiar a verificat regii autonome,companii naţionale, societăţi naţionale şi societăţi comerciale cucapital integral sau majoritar de stat care au raportat pierderi,au beneficiat de alocări de la bugetul de stat cu titlu desubvenţii sau transferuri, au concesionat bunuri proprietatepublică a statului, au beneficiat de finanţări rambursabilegarantate de stat, au avut în gestiune/ administrare bunuri dindomeniul public al statului sau au constituit şi virat dividendedin profitul net pentru 2007-2009, potrivit informaţiilor transmisede ANAF.

Activitatea de control financiar vizează verificarea modului deadministrare şi utilizare a resurselor financiare şi respectareareglementărilor financiar-contabile la agenţii economici cu capitalde stat sau majoritar de stat.

Urmare a controalelor financiare a rezultat o sumă de 2,7 mld.lei din reevaluarea unor bunuri din domeniul public al statului,investiţii din fonduri publice care nu au fost incluse în valorilebunurilor din domeniul public al statului, înregistrarea încontabilitate a unor bunuri din domeniul public.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO