Companii

Fondul de investiţii VR Business Capital, controlat de Victor Angelescu, a cumpărat 40% din agenţia de creaţie şi advertising Tuio Social Media

Fondul de investiţii VR Business Capital, controlat de...

Autor: Roxana Rosu

14.03.2023, 10:54 2899

Fondul de investiţii VR Business Capital, controlat de Victor Angelescu, a achiziţionat 40% din agenţia de publicitate Tuio Social Media, în cadrul unui plan de extindere a agenţiei în lumea digitală.

Tuio a fost înfiinţată în 2011 de către Ludwig Petre şi Andrei Gingirov şi un portofoliu cu peste 100 colaborări alături de branduri consacrate pe piaţa locală şi internaţională, precum Starbucks, Sephora, Netflix, Pfizer, Mars, Glovo sau Coca-Cola.

„Această achiziţie vine în completarea activităţilor noastre obişnuite şi răspunde misiunii de a avea un progres responsabil şi divers. Am crezut dintotdeauna în creativitate ca valoare de business şi în românii care pot genera idei creative, compatibile cu piaţa din România. Considerăm că experienţa noastră, alăturată celei a colegilor de la Tuio va fi un diferenţiator important pe piaţa de publicitate din România. Avem convingerea că acest proiect comun va duce Tuio Social Media în top 3 agenţii de advertising, devenind o inspiraţie şi un standard în industrie.” a declarat Victor Angelescu, co-founder şi managing partner VR Business Capital.

Agenţia are în plan să identifice parteneri alături de care să iniţieze abordări noi de comunicare şi marketing.

“În contextul actual există o oportunitate extraordinară pentru agenţiile independente, agile şi inovatoare ce contestă modelul de business tradiţional. Prin parteneriatul cu VR Business Capital vom scala rapid şi eficient echipa şi tehnologiile construite până acum. Împreună vom acoperi noi criterii în concordanţă cu nevoile pieţei aflate într-o continuă evoluţie.” a declarat Ludwig Petre, co-founder Tuio Social Media.

VR Capital este un fond alternativ de investiţii înfiinţat în anul 2020 şi se focusează pe tranzacţii din diverse domenii, cum ar fi Real Estate, NPL şi Private Equity. Fondul îşi concentrează eforturile pe proiecte de dimensiuni mici sau mijlocii, sub diferite forme de colaborare.

Victor Angelescu este unul dintre acţionarii Clubului de Fotbal Rapid.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO