Companii

Fondurile de investitii de la Tractorul, in dificultate

22.10.2007, 19:49 17

Doua vehicule de investitii controlate de Cheyne Capital, fondul britanic care a preluat Tractorul Brasov, au intrat in incetare de plati, iar agentia de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P) a revizuit ratingul acestora la "D", treapta cea mai de jos a calificativelor.
Agentia de rating a depunctat ratingul titlurilor comerciale, al titlurilor pe termen mediu si al celor pe termen scurt, emise de fondurile Cheyne Finance PLC si Cheyne Finance LLC, controlate de Cheyne Capital, intrucat acestea nu mai pot rambursa datorii cumulate de aproape 7,3 mld. dolari.
S&P a scazut si ratingurile celor doua fonduri ca emitenti de instrumente financiare de credit. Cheyne Finance PLC a anuntat saptamana trecuta ca este in criza de lichiditati si ca nu va putea sa achite datoriile ajunse la scadenta. Cheyene Finance este un "vehicul de investitii structurat", controlat de fondul britanic Cheyne Capital Management.
Firma Flavus Investitii, care a castigat licitatia pentru platforma Tractorul Brasov, pentru 91,6 mil. euro, este controlata de Cheyne Capital, iar aceasta a fost prima achizitie a fondului britanic de investitii in Romania. Reprezentantii Flavus Investitii nu au putut fi contactati pentru detalii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO