Companii

Giganţii europeni ai logisticii iau piaţa cu asalt

 Giganţii europeni ai logisticii iau piaţa cu asalt

Autor: Bogdan Alecu

28.08.2017, 00:07 2217

Poziţionarea strategică a României, alături de spaţi­ile logistice mai reduse decât în Ungaria sau Polonia fac din piaţa locală una atractivă pentru dezvoltatorii din dome­niu care dezvoltă noi centre regionale pentru companii.

„Acum sunt discuţii cu dezvoltatori care nu sunt pe piaţa din România şi vor să intre pe piaţa de aici. Sunt prezenţi în Europa de Est şi mai puţin prezenţi în Europa Centrală. De asemenea, sunt şi logisticieni care nu sunt în România şi vor intra - ID Logistics, unul dintre cei mai mari logisticieni din Europa cu peste 4 milioane de metri pătraţi de depozite“, a spus Laurenţiu Duică, Associate Director - Industrial Division în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Colliers International.

El spune că potenţialul României de a ajunge la 5-6 mil. mp de depozite vine din transformarea României într-un hub regional pentru Bulgaria, spaţiul ex-iugoslav, Republica Moldova , Turcia sau Ucraina.

Acum în România rata de neocupare este la o limită istorică , sub 2% în Bucureşti şi sub 5% la nivel naţional pe măsură ce creşterea consumului a dus la o cerere tot mai mare de spaţii logistice.

„Acest lucru nu va mai dura deoarece se dezvoltă noi spaţii. Spre comparaţie, în Polonia rata este de circa 8%. Dacă nu ai spaţii neocupate puţine, ca logistician îţi este greu să te extinzi. Un vacancy normal este de 6-7%. Hasbro voia un depozit regional şi au ales Cehia datorită spaţiului chiar dacă are costuri mai mari. Putea alege România dacă putea găsi la timp spaţiul necesar“, explică Laurenţiu Duică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO