Companii

Grecii de la Druckfarben, care au o fabrică de vopsele la Măgurele, lângă Bucureşti, fac afaceri de 35 mil. lei pe piaţa locală

Grecii de la Druckfarben, care au o fabrică de vopsele...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.08.2023, 18:30 126

♦ Druckfarben a introdus primele sale produse pe piaţa locală în 2003, fiind iniţial importate din Grecia ♦ În 2007 a fost inaugurată o fabrică la Măgurele, lângă Bucureşti, astfel că, în prezent, conform informaţiilor de pe site-ul de prezentare, vopselele şi tencuielile se produc în Grecia şi România, iar apoi sunt exportate în Bulgaria, Serbia şi alte ţări.

Druckfarben România, companie produ­că­toare de vopsele cu acţionariat din Cipru şi Grecia, a revenit pe trend crescător în 2022, când cifra de afaceri a ajuns la 35 de milioane de lei, iar pierderile s-au diminuat, coborând sub pragul de un milion de lei. Compania lucrează cu aproxi­mativ 70 de angajaţi, potrivit informaţiilor dispo­nibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Reprezentanţii companiei nu au răspuns soli­citărilor ZF referitoare la evoluţia businessului şi planurile de dezvoltare.

„Grupul Druckfarben este unul dintre princi­palii jucători pe piaţa de vopsea din Grecia şi regiunea balcanică, datorită investiţiilor constan­te în cercetare şi dezvoltare. Marca principală de vopsea şi tencuială decorativă este Kraft Paints, dar există şi alte mărci fabricate de Druckfarben, cum ar fi Basik în România şi Bioclima în Grecia“, se arată pe site-ul companiei.

Druckfarben a introdus primele sale produse pe piaţa locală în 2003, fiind iniţial importate din Grecia. În 2007 a fost inaugurată o fabrică la Măgurele, lângă Bucureşti, astfel că, în prezent, conform informaţiilor de pe site-ul de pre­zen­tare, vopselele şi tencuielile se produc în Grecia şi România, iar apoi sunt exportate în Bulgaria, Serbia şi alte ţări. Investiţia în fabrica de la Măgurele a fost de 9 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO