Companii

Grupul Kaufland, cel mai important investitor din comerţul local, a pompat şi în acest an aproape 100 mil. euro în zece hipermarketuri

Grupul Kaufland, cel mai important investitor din...

Autor: Cristina Roşca

22.12.2012, 15:12 935

Kaufland, liderul comerţului local, a continuat şi în acest an procesul de expansiune prin investiţii ce pot fi estimate la aproape 100 de milioane de euro, în condiţiile în care ger­manii au deschis 10 hipermarketuri noi.

 

Noile deschideri ar putea ajuta Kaufland să îşi majoreze afacerile până la circa 1,5 mld. euro, cifră care i-ar asigura pentru încă un an poziţia de lider în comerţul autohton, potrivit estimărilor ZF.

 

Reţeaua germană a continuat să pompeze bani în economia locală în fiecare din ultimii ani, în pofida unei evoluţii dezamăgitoare a consumului şi a unei economii care nu reuşeşte să iasă din zodia creşterilor de plus minus 1%.

 

Kaufland îşi planificase pentru acest an 12 magazine noi, un ritm de expansiune similar celui din anii anteriori, însă potrivit datelor ZF două magazine au fost amânate pentru anul viitor. Astfel, lanţul va încheia anul cu un total de 81 de magazine.

 

Pentru anul viitor, cu cele două unităţi rămase „restante“ din acest an - Petroşani şi Galaţi -, numărul deschiderilor ar putea ajunge tot la zece. Ţinta retailerului este ca la finalul lui 2014 reţeaua din România să atingă 100 de unităţi. Această ţintă este una realistă, în contextul în care sunt necesare nouă-zece deschideri pe an.

 

Kaufland, care a intrat pe piaţa locală în 2005, a reuşit să acopere cea mai mare parte a judeţelor din România. Lanţul german este de departe cel mai extins lanţ de hipermarketuri - cu o reţea de aproximativ trei ori mai mare decât a concurenţilor de la Carrefour şi Real şi de circa opt ori mai mare decât a Cora şi Auchan. Diferenţa constă în faptul că magazinele au politică de discount - preţuri mai mici - şi suprafaţă mai redusă decât a concurenţei.

 

Piaţa hipermarketurilor din România a fost anul trecut de circa 3,7 miliarde de euro, în uşoară creştere comparativ cu 2010.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO