Companii

GTC vinde centrul comercial Galleria Buzău către grupul de companii Eurosting

GTC vinde centrul comercial Galleria Buzău către grupul...

Autor: Bogdan Alecu

26.03.2015, 14:34 661

Grupul Eurosting, lider pe piaţa românească în domeniul producţiei şi comercializării produselor de prevenire şi stingere a incendiilor, preia în portofoliu centrul comercial din Buzău. Grupul de companii Eurosting derulează afaceri de circa 8 mil. euro anual.  Crosspoint Investment Banking & Real Estate asigură obţinerea finanţării pentru achiziţia centrului comercial Galleria din Buzău, dezvoltat de Globe Trade Center (GTC) Real Estate, de către grupul de companii Eurosting. 

Centrul comercial Galleria Buzău a fost inaugurat în anul 2008, are o suprafaţa închiriabila de 14.000 mp, iar între chiriaşii existenţi se numără Leonardo, Fox, Casă Rusu, Flanco, Adidas. 

„Vom prelua toate contractele de închiriere existente în acest moment, iar activitatea Centrului Comercial Galleria Buzău va suferi un proces de eficientizare comercială în perioadă imediat următoare, inclusiv de repoziţionare pe piaţă şi rebranding, astfel încât să devină o atracţie de retail semnificativă în zona”, a declarat Mihai Şuteu, directorul de comunicare al grupului Eurosting. 

Divizia de Real Estate a companiei Crosspoint se va ocupa în continuare, în exclusivitate, de repoziţionarea centrului comercial pe piaţă din Buzău, precum şi de reconfigurarea mixului de chiriaşi ai mall-ului. 

Crosspoint Investment Banking & Real Estate a acordat asistentă privind procesul de finanţare şi consiliere privind structurarea financiară a tranzacţiei. Divizia de Investment Banking a companiei Crosspoint oferă servicii de consultanţă financiară (M&A, asistentă pentru obţinerea finanţărilor sau pentru restructurarea şi redresarea afacerii) pentru companii locale sau multinaţionale. 

„Aceasta este prima tranzacţie majoră în retail din 2015. Avem semnale optimiste pentru zonă de fuziuni şi achiziţii în continuare, din diverse domenii de activitate şi credem că anul acesta vom asistă la câteva tranzacţii semnificative în piata”, declară Codrin Matei, managing partner, Crosspoint Investment Banking & Real Estate.  

Crosspoint este una dintre cele mai experimentate case de investiţii de pe piaţă românească, cu portofolii totale gestionate până în prezent de peste 150 mil. EUR şi peste 50 de mari proiecte, pentru companii locale şi multinaţionale. 

  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO