Companii

Islandezii de la Infopress iau in calcul un proiect greenfield in Bucuresti

Islandezii de la Infopress iau in calcul un proiect greenfield in Bucuresti

Birgir Jonsson, CEO si presedinte al Infopress, spune ca va derula in urmatorii ani un program de investitii care va dubla capacitatile companiei

21.09.2007, 17:56 56

Compania, care detine la Odorheiul Secuiesc cea mai mare tipografie din tara, intentioneaza sa dezvolte un proiect greenfield si in Capitala, pentru a acoperi cererea locala.
"Suntem inca in faza de proiect si evaluam diferite locatii. Fabrica va crea inca 150 de locuri de munca si va avea un volum mai mic de productie", a spus Geza Petroczki, directorul comercial al Infopress.
Reprezentantii companiei nu au oferit informatii despre valoarea investitiei in proiectul din Capitala.
Infopress a demarat in acest an procesul de extindere in regiune prin achizitia a 51% din actiunile tipografiei Delta Plus din Bulgaria si prin demararea unui program de investitii de 15 milioane de euro in Romania. "Companiile din Romania si Bulgaria vor fi conduse de un singur grup si o singura echipa de management din Bucuresti. Am pastrat numele companiei de la Odorhei pentru ca este un brand cunoscut in tara si pe pietele vecine", a declarat Birgir Jonsson, CEO si presedinte al Infopress.
Compania a anuntat pentru urmatorii doi ani planuri de investitii pentru extinderea capacitatilor de productie detinute in regiune.
"Investitiile realizate la Odorhei in primavara functioneaza deja la capacitate maxima, precum si cele din Bulgaria. Vom derula in urmatorii ani un program de investitii care va dubla capacitatile companiei. Investim acum si in Ungaria intr-un proiect greenfield", a spus Jonsson. Tipografia aflata in proiect la Budapesta va deveni operationala la inceputul lui 2008, personalul aferent noii facilitati de productie a grupului Infopress fiind instruit in prezent la tipografia din Odorhei.
"Proiectul de la Budapesta are o valoare cuprinsa intre 20 si 30 de milioane de euro si va avea o capacitate mai mica decat fabrica din Romania", a spus Jonsson.
In prezent compania angajeaza in Romania, Bulgaria si Ungaria aproximativ 1.000 de oameni si circa 25% din productie este exportata pe pietele externe.
Pentru 2007 reprezentantii companiei au estimat ca cifra de afaceri a intregului grup va atinge 80 de milioane de euro, din care 65 de milioane va veni din Romania.
Cifra de afaceri pentru 2008 a fost estimata la 100 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO