Companii

Italienii de la Benetton produc de 150 mil. € pe piaţa locală

Italienii de la Benetton produc de 150 mil. € pe piaţa locală

Autor: Cristina Rosca

09.07.2012, 00:06 1437

Grupul italian Benetton, care deţine în portofoliu branduri precum United Colors of Benetton sau Sisley, a realizat anul trecut afaceri de peste 150 de milioane de euro pe piaţa locală prin cele două companii pe care le controlează, arată calculele ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului.

În România italienii deţin compania Benrom din Sibiu, care operează fabrici în Sibiu şi Iaşi şi controlează în proporţie de 60% compania Anton Industries din Arad.

Italienii au păstrat pe piata locala doar producţia, renunţând la activităţile de retail în 2010. Grupul a acordat însă franciza brand-ului United Colors of Benetton către mai multe companii care astăzi au deschise patru magazine în Bucureşti, Constanţa şi Braşov.

Benetton realizează în România produse de lână şi tricotaje. Tot pe piaţa locală se realizează tiparele şi impri­ma­rea modelelor.

Unitatea de producţie a grupului italian din Sibiu intră în topul celor mai mari 300 de companii din România după cifra de afaceri, iar potrivit datelor deţinute de ZF este cea mai mare companie producătoare de textile de pe piaţa locală.

Citeşte materialul integral pewww.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO