Companii

Jidvei: La prima vedere, recolta este similară cu cele din anii trecuţi. Am început culesul pe 5 septembrie

Jidvei: La prima vedere, recolta este similară cu cele...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

15.09.2022, 17:40 333

Jidvei administrează circa 2.500 de hectare de viţă-de-vie şi anual îmbuteliază aproximativ 18 milioane de litri de vin.

Ioan Mărginean, director tehnic de viticultură în cadrul Jidvei, cel mai mare producător local de vinuri, spune că în plantaţiile Jidvei culesul a început pe 5 septembrie, iar recoltarea se desfăşoară eşalonat, în funcţie de gradul de maturare al strugurilor şi de viziunea oenologică asupra fiecărui soi şi asupra fiecărui vin care urmează a fi realizat.

„Mai întâi, sunt culeşi strugurii din soiul Fetească Regală pentru distilate, Vinars VS şi VSOP, şi se continuă cu soiurile Pinot Noir şi Chardonnay din care se va realiza materia primă pentru spumantele obţinute după metoda tradiţională sau Charmat. Ulterior, se vor recolta Feteas­că Albă pentru gama superpremium Owner’s Choice şi Pinot Noir pentru vinurile liniştite roze. Având o suprafaţă semnificativă cultivată cu soiul Fetească Regală, 738 ha, cea mai mare plantaţie din România, recoltarea acestui soi se desfăşoară etapizat până la finalul campa­niei“, a spus Ioan Mărginean, care adaugă că datele de începere a campaniei de recoltare sunt cam aceleaşi în fiecare an, cu o diferenţă, nu foarte mare, de câteva zile. Comparativ, în Dealu Mare, unii producători au început anul acesta culesul mai devreme, seceta favorizând coacerea mai devreme a anumitor soiuri de struguri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO