Companii

Justitia americana va hotari divizarea Microsoft peste cateva zile

29.05.2000, 00:00 14



Guvernul american a inaintat la sfarsitul saptamanii trecute varianta finala a propunerii de divizare a grupului Microsoft, in procesul in care gigantul mondial al software-ului este acuzat de incalcarea reglementarilor antitrust, transmite Reuters.

Una dintre companiile rezultate din spargerea imperiului lui Bill Gates ar urma sa se ocupe de sistemul de operare Windows, iar cealalta de administrarea aplicatiilor precum Office si a browser-ului de Internet. Grupul Microsoft trebuie sa inainteze un raspuns la aceste propuneri pana maine, iar judecatorul este asteptat sa ia o decizie finala in cateva zile de la aceasta data.

Planul final de divizare, inaintat de Departamentul de Justitie la cererea judecatorului Thomas Penfield Jackson, care instrumenteaza acest caz, are putine modificari fata de propunerea initiala. Jackson propusese si o posibila divizarea concernului in trei societatii distincte, sugestie respinsa insa de autoritati.

Grupul Microsoft si-a anuntat deja decizia de a formula apel la acest verdict. "Poti da o noua fata unei propuneri proaste, insa aceasta ramane fara precedent si excesiva. In cele din urma se va manifesta in detrimentul consumatorilor, industriei high-tech si economiei nationale", se precizeaza intr-un comunicat al companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO