Companii

Lituanienii de la Apex Alliance, care operează cinci hoteluri în Bucureşti, l-au numit pe Vlad Cimuca la conducerea hotelului Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca, o investiţie de peste 22 mil. euro

Vlad Cimuca

Vlad Cimuca

Autor: Cristina Bellu

17.02.2022, 10:32 232

Grupul lituanian Apex Alliance, care operează cinci hoteluri în Bucureşti, l-a numit pe Vlad Cimuca în funcţia de director general al hotelului business Courtyard by Marriott situat în zona Floreasca din Capitală, o investiţie iniţială de 22,5 milioane euro.

Cu o experienţă de 17 ani în industria ospitalităţii, Vlad Cimuca a ocupat anterior funcţia de manager de hotel la Double Tree by Hilton.

„Observăm o revenire uşoară a afacerilor din industria ospitalităţii şi estimăm o îmbunătăţire în perioada următoare, în principal datorită măsurilor de relaxare şi eliminării restricţiilor pandemice, anunţate de mai multe ţări europene, România putând să urmeze această tendinţă”, spune Vlad Cimuca.

Perspectiva redresării şi relaxării este aşteptată de mult timp de industria ospitalităţii care, puternic lovită de pandemie, a fost nevoită să-şi menţină tarifele sub nivelul din 2019, în ciuda creşterii costurilor pentru majoritatea produselor şi serviciilor din România.

„În aceste condiţii de piaţă, ne propunem un nou început, cu cel mai bun Chef, cea mai bună experienţă a clientului şi o abordare de business bazată pe segmentare. În prezent, segmentarea doar pe clienţi business sau residential este simplistă şi nu poate acoperi psihografia clientului modern. Trebuie să avem o imagine clară a profilului de client pe care ne dorim să-l deservim, atât din perspectivă strategică, cât şi tactică”, explică Vlad Cimuca.

Totodată, Vlad Cimuca apreciază că numărul de angajaţi se va dubla în condiţii de post-pandemie.

Situat în zona de business a Capitalei, hotelul Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca beneficiază de prezenţa în zonă a marilor companii multinaţionale, precum cele din industria IT&C, care sporesc potenţialul de afaceri al sectorului.

Inaugurat în octombrie 2019, hotelul cotat cu 4 stele dispune de 259 de camere repartizate pe 13 etaje, şapte săli de conferinţă de dimensiuni diferite şi un restaurant.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO