Companii

Miron s-a asociat cu Advent pentru un campus medical

13.03.2011, 23:51 98

Operatorul de serviciimedicale private Regina Maria, controlat de fondul de investiţiiAdvent Internaţional, a investit 4,2 mil. euro la Braşov într-unspital de obstetrică ginecologie, care face parte dintr-un campusmedical dezvoltat în parteneriat cu Teo Health, un furnizorlocal.

Unul dintre acţionariiTeo Health este omul de afaceri Mihai Miron cunoscut pentruafacerile din industria medicamentelor, unde controleazădistribuitorul şi retailerul Ropharma. Miron este de altfel unuldintre cei mai vechi investitori în medicamente, numele lui fiindlegat de înfiinţarea afacerii Europharm preluată de gigantulGlaxoSmithKline la începutul anilor 2000.

"Din partea noastră,în această etapă a investiţiei lucrează 60 de persoane", a spusWargha Enayati, directorul general al Regina Maria, reţeaua privatăde sănătate. Enayati a fondat compania în urmă cu 15 ani şi avândut acţiuni în mai multe rânduri, astfel că în prezentcontrolează un pachet de 20% din titluri. Brandul folosit iniţial -Centrul Medical Unirea - a fost schimbat recent, în urma unuiproces încă în derulare care este estimat la câteva sute de mii deeuro.

La Braşov, pentrupartea sa din investiţie, Re­gina Maria estimează o cifră deafaceri de1 mil. euro. Anultre­cut, Regina Maria, re­ţeaua privată de să­nătate, a avut ocifră de afaceri de peste 30 mil. euro (împreună cu spi­talulEuroclinic), iar pentru 2011 s-a bugetat un avans de douăcifre.

Campusul de la Braşovmai cuprinde şi un spital cu 73 de paturi, Sf. Constantin,dezvoltat în spaţiul unei foste fabrici de produse cosmetice.Potrivit datelor de pe site-ul propriu, spitalul este operat de TeoHealth, firmă înfiin­ţată în 2010 şi care a necesitat investiţii de20 mil. euro.

Conform datelor de laRegistrul Comerţului, acţio­nariatul Teo Health se împarte înprocente egale între Ropharma (afacere con­trolată de Mihai Miron),Firu Floriean şi Teodorescu Con­stan­tin. Mihai Miron nu a putut ficon­tac­tat ieri până la închiderea ediţiei pentru mai multeinformaţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO