Companii

Mondragon angajeaza 130 de oameni la Campia Turzii

26.02.2007, 21:15 80

Grupul spaniol Mondragon prin intermediul companiei Mapsa, parte a grupului care activeaza in domeniul automotive, va demara constructia fabriici din Romania la sfarsitul lunii martie. Investitia din Campia Turzii, judetul Cluj, se va ridica la aproximativ 17 milioane de euro si se va derula pe o perioada de patru ani, compania spaniola intentionand sa construiasca o fabrica unde se vor produce jante de aluminiu. In acest scop Mapsa a achizitionat in zona un teren privat de 30.000 de metri patrati, pretul de achizitie fiind estimat la aproximativ 750.000 de euro.
"In prima parte a investitiei care va fi finalizata in toamna lui 2007 va fi construita o facilitate de productie cu o suprafata de aproximativ 12.500 de metri patrati. Productia efectiva va fi demarata in februarie 2008, fabrica avand un numar de 130 de angajati", a declarat pentru ZF Transilvania Adam Ambrus, director general Nervia Consultores, companie care se ocupa de intermedierea investitiei Mapsa in Romania.
Ambrus a mai spus ca in primul an de functionare compania spaniola estimeaza sa aiba o capacitate de productie de 130.000 de jante de aluminiu pe an, urmand ca in 2011 capacitatea de productie sa fie de 550.000 de jante de aluminiu pe an. Compania Mapsa face parte din grupul Mondragon care activeaza in domenii precum constructii, agricultura, distributie, servicii si automotive. In prezent, grupul are peste 80.000 de angajati si detine facilitati de productie in 38 de tari. In 2005, vanzarile grupului la nivel mondial s-au cifrat la peste 11 miliarde de euro.
Aceasta este cea de-a treia investitie a unei firme din domeniul automotive pe care compania de consultanta Nervia o intermediaza, celelalte doua companii pentru care Nervia a derulat servicii de consultanta pe proiecte de investitii in Romania fiind Caucho Metal Productos si Manufactura Moderna de Metales, ambele activand pe domeniul automotive. Manufactura Moderna de Metales, inregistreaza o cifra de afaceri de peste 30 de milioane de euro si a realizat o investitie de 5 milioane de euro, la Turda, in judetul Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO