Companii

Operatorul estonian de cazinouri Olympic vinde operaţiunile din România, pentru 500.000 de euro

Operatorul estonian de cazinouri Olympic vinde operaţiunile din România, pentru 500.000 de euro

Autor: Marius Oncu

03.05.2011, 17:46 185

Compania estoniană Olympic Entertainment Group (OEG) a vândutunui investitor israelian subsidiarele din România, pentru suma de500.000 de euro, şi a ieşit astfel de pe piaţa românească, undeopera şase cazinouri, după ce nu a reuşit să obţină profit.

OEG va contabiliza, în primul trimestru al actualului an fiscal, opierdere de 2,5 milioane de euro din vânzarea celor treisubsidiare, Olympic Casino Bucharest, Muntenia Food and Beverage şiOlympic Exchange, potrivit unui comunicat al companiei.

Operatorul de cazinouri a intrat pe piaţa românească în 2007, prinachiziţia a trei unităţi din Bucureşti de la Empire InternationalGame World.Conducerea OEG a decis vânzarea operaţiunilor deoarecenu a reuşit să obţină profit până în prezent şi nu a identificatposibilităţi pentru a aducerea acestora la un nivel deprofitabilitate comparabil cu al celorlalte activităţi.

Vânzarea diviziei din România va avea un impact pozitiv asupracompaniei, întrucât în ultimii ani aceasta a generat pierderi, searată în comunicat.OEG operează cazinouri în Estonia, Letonia,Lituania, Belarus, România, Polonia şi Slovacia. Compania a deschisultimul cazinou în România în 2009, valoarea investiţiei fiind de100 de milioane de coroane estone (6,4 milioane de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO