Companii

Planuri Accor pentru doua hoteluri in Capitala

04.10.2006, 18:31 25

Grupul hotelier francez Accor are in plan pentru urmatorii ani deschiderea a inca doua hoteluri in Bucuresti, in acest sens fiind vizata partea de nord a orasului.
"Luam in considerare posibilitatea ca in urmatorii trei - patru ani sa mai deschidem doua unitati, insa, deocamdata, nu stim nici sub ce marca, nici locatiile in care vor fi amplasate. Nu am stabilit pana acum nici un buget de investitii pentru acest proiect", a declarat Frederik Deman, director de marketing si vanzari al hotelului Novotel Bucarest City Centre.
Francezii de la Accor au intrat pe piata luna trecuta cu un hotel Novotel de patru stele, investitie in valoare de 35 de milioane de euro si primul proiect de acest gen derulat de un lant international.
Potrivit reprezentantului Novotel, viitoarele proiecte ale grupului francez ar putea reprezenta atat investitii directe, cat si contracte de management.
Frederik Deman a adaugat ca, desi nu au fost stabilite toate detaliile referitoare la aceste planuri, hotelurile vor fi deschise prin proiecte greenfield (unitati construite de la zero - n.r.), principalele marci vizate fiind cele de doua si trei stele, respectiv Formula 1, Etap si Ibis.
Astfel, Accor intentioneaza sa mai aduca in urmatorii ani intre cinci si zece hoteluri pe piata romaneasca.
De asemenea, reprezentantul Novotel spune ca pentru acelasi interval de timp, exista posibilitatea deschiderii unor unitati Etap si Ibis si in afara Bucurestiului, in orasele mari din provincie, precum Timisoara, Cluj, Brasov, Iasi sau Sibiu. In momentul de fata, in Romania mai exista trei hoteluri Ibis, doua in Bucuresti si unul in Constanta.
Deman a mentionat ca, deocamdata, grupul francez nu este interesat de un nou hotel pe litoral, unde Accor are un contract de management pentru Ibis Constanta.
In ceea ce priveste previziunile pentru anul urmator, Frederik Deman spune ca estimeaza un grad de ocupare de aprox. 65%, in conditiile in care pentru finele acestui an mizeaza pe o rata de ocupare de 50%. Accor Hotels activeaza pe piata locala si prin divizia de servicii corporate, reprezentata de filiala Accor Services, emitentul tichetelor de masa Ticket Restaurant. Accor, prezent in Romania din 1994, opereaza sub contract de management hotelul Sofitel din Capitala, iar pe segmentul de trei stele este prezent cu hotelurile Ibis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO