Companii

Porsche: Dealerii auto sunt pregatiti de aderare

17.02.2006, 22:01 26

Dealerii auto locali lucreaza la aceleasi standarde ca si cele din Uniunea Europeana si de aceea aderarea Romaniei nu va avea un impact puternic asupra lor, sustin reprezentantii Porsche Romania, cel mai important importator auto.

"Regulamentul auto a intrat in vigoare la 1 ianurie 2006 si din datele adunate de APIA am constatat ca toti jucatorii s-au adaptat conditiilor cerute de UE", a declarat Brent Valmar, directorul general al companiei. Atat importatorii, cat si producatorii locali lucreaza in conditii complementare cu cele din UE.

"De la bun inceput am pornit cu dreptul. Standardele pe care le-am implementat in Romania sunt cele de la nivelul Europei de Vest. De aceea toate investitiile nostre, de la infrastructura la oameni, sunt conforme cu normele UE", a spus Dana Cortina, director al companiei.

Porsche Romania estimeaza pentru 2005 un ritm de crestere al pietei auto de aproximativ 10%, la jumatate fata de cel inregistrat dupa prima luna a anului. "Rezultatele bune obtinute de piata in ianuarie vin sa demonteze teoria catastrofica a scaderii pietei in 2006 si sa confirme un trend evident de crestere. Toti parametrii economici ne indreptatesc sa socotim si anul 2006 cu o crestere moderata a volumelor de 5 pana la 10 procente", a spus Valmar.

El crede ca anul acesta o concurenta acerba va exista pe piata serviciilor. "Concurenta este mai mare in piata, cu efect benefic asupra ofertei furnizorilor de finantare, care se afla si ei sub presiunea pietei, fapt pentru care isi vor adapta oferta la conditiile economice, in perspectiva integrarii europene", a continuat Valmar. In aceste conditii, dezvoltarea pietei auto in 2006 va veni din segmentul masinilor accesibile la pret. "Incet, incet, se dezvolta si in Romania patura de mijloc, ceea ce creeaza premisele unor cresteri de vanzari pentru segmentele medii", a mai spus Dana Cortina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO