Companii

Profitul Carlsberg a scăzut cu peste 40% în primul trimestru, afectat de operaţiunile din Rusia

Autor: Marius Oncu

09.05.2012, 10:22 117

Profitul operaţional al grupului danez Carlsberg, al patrulea mare producător de bere la nivel global, a scăzut cu peste 40% în primul trimestru, de la un miliard de coroane daneze anul trecut la 574 milioane de coroane (77,3 milioane euro), influenţat de rezultatele mai slabe din Rusia.

Analiştii consultaţi de Reuters anticipau un profit operaţional de 823 milioane de coroane.

Profitul operaţional din Rusia, piaţă care asigură un sfert din vânzările Carlsberg, a fost afectat de creşterea cu 20% a taxelor pe bere la începutul anului. Anunţarea măsurii a determinat consumatorii să cumpere cantităţi mai mari înainte de aplicarea acesteia.

Vânzările la nivel de grup au urcat de la 12,5 miliarde de coroane în urmă cu un an la 12,9 miliarde de coroane (1,7 miliarde de euro), peste aşteptările analiştilor consultaţi de Reuters, de 12,44 miliarde de coroane.

Pentru întreg anul 2012, Carlsberg se aşteaptă la un profit operaţional, calculat înainte de elemente excepţionale, similar celui de anul trecut, de 9,8 miliarde de coroane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO