Companii

Proprietarul francizei Hard Rock Cafe investeste 2,4 mil. euro in restaurantul din Herastrau

Proprietarul francizei Hard Rock Cafe investeste 2,4 mil. euro in restaurantul din Herastrau

Hard Rock Cafe s-a deschis prima data in 1971 la Londra

19.07.2007, 18:55 1092

Midi Development, compania care detine master franchise-ul Hard Rock Cafe pe piata locala, deruleaza o investitie de 2,4 mil. euro pentru deschiderea primului restaurant Hard Rock Cafe din Romania, care va angaja 120 de persoane pentru locatia din Parcul Herastrau.
"Am organizat un targ de joburi la sfarsitul lunii iunie si va mai fi unul la mijlocul lunii august. Pana la sfarsitul lunii august speram sa finalizam procesul de selectie. Deocamdata nu am selectat decat pe partea de top management opt persoane din doisprezece, acestea fiind trimise la training in alte unitati Hard Rock Cafe din Europa", a spus Tinu Sebesanu, unicul actionar al Midi Development, compania care detine master franchise-ul Hard Rock Cafe.
Primul restaurant Hard Rock Cafe de pe piata locala se va intinde pe o suprafata de 2.000 de metri patrati si va avea o capacitate de circa 320 de locuri in interior si 180 de locuri pe terasa. "Nu am cumparat, ci am inchiriat o cladire mai veche pe o perioada de 20 de ani, perioada pe care detinem si franciza. Cladirea a fost renovata", a spus Sebesanu, care a prevazut amortizarea investitiei in sapte ani.
Deschiderea Hard Rock Cafe in Romania a fost anuntata de acum un an, inca de atunci fiind cert faptul ca restaurantul va fi plasat intr-o zona centrala din Capitala. In cele din urma, Sebesanu s-a oprit asupra parcului Herastrau din mai multe considerente. "In primul rand aveam nevoie de un spatiu mare si ferit de blocuri de locuinte, iar in al doilea rand credem ca aceasta zona are un mare potential si ca va deveni un centru de entertainment al Capitalei", spune el.
Potrivit lui Sebesanu, conceptul de restaurant Hard Rock Cafe din Herastrau va fi unic in Bucuresti, precum si in tara.
"Nu cred ca in Romania va mai fi un Hard Rock Cafe restaurant. Daca luam ca exemplu alte capitale europene observam ca exista un singur astfel de local. In provincie s-ar putea dezvolta insa conceptul de Hard Rock Cafe bar, cu un spatiu si un meniu mai restrans", explica el. Bucurestiul devine astfel a doua capitala din Europa de Est pe care va opera lantul de restaurante, dupa Varsovia. Brandul este insa foarte popular in Europa de Vest, fiind prezent cu cel putin o locatie in Marea Britanie, Olanda, Germania, Italia, Grecia, Spania sau Franta.
Restaurantele Hard Rock Cafe se pozitioneaza pe segmentul casual dinner, diferentiindu-se de alte localuri prin concertele care vor fi organizate, precum si prin prezenta obiectelor originale ale artistilor. Targetul Hard Rock Cafe este foarte vast, restaurantul adresandu-se persoanelor cu varste cuprinse intre 16 si 40 de ani.
Hard Rock Cafe s-a deschis prima data in 1971 la Londra, 11 ani mai tarziu extinzandu-se si in alte orase precum Los Angeles, San Francisco, Chicago, Huston, New York, Dallas, Boston sau Washington, dar si Paris sau Berlin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO