Companii

Revenirea se lasă aşteptată: traficul aerian este cu 10% mai mic faţă de 2019

Revenirea se lasă aşteptată: traficul aerian este cu...

Asociaţia Aeroporturilor din România arată o scădere de 11% pentru perioada ianuarie – octombrie, când au călătorit 15,7 milioane de pasageri, faţă de 17,7 milioane în 2019

Creşterea cererii din acest an pentru zboruri nu a atins nivelul din 2019, astfel că traficul aerian de pe plan local are o scădere de 10% în perioada ianuarie – noiembrie, faţă de nivelul înregistrat în 2019, conform datelor Eurocontrol.

În primăvara acestui an, compa­niile aeriene din Europa, care au activitate şi pe plan local, au înregistrat o creştere considerabilă a cererii odată cu eliminarea restric­ţiilor din ţările europene, ceea ce a prins industria aviatică nepre­gătită din punct de vedere al forţei de muncă.

Datele de la Eurocontrol anali­zează numărul de mişcări ale aeronavelor şi nu gradul de umplere, adică numărul total de pasageri care au călătorit în perioada menţionată. Cu toate acestea, Asociaţia Aeropor­turilor din România arată o scădere de 11% pentru perioada ianuarie – octombrie, când au călătorit 15,7 mi­lioane de pasageri, faţă de 17,7 mi­lioane în 2019.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO