Companii

România merge la cel mai mare târg de jucării cu doar cinci producători

România merge la cel mai mare târg de jucării cu doar...

Autor: Cristina Roşca

05.11.2013, 19:19 962

Cinci producători locali de jucării au plătit anul acesta între 1.500 şi 2.000 de euro pentru a participa ca expozant la cel mai mare târg de jucării din lume, ce are loc anual în Germania, la Nürnberg.  România a fost una dintre ţările cu cei mai puţini expozanţi, prin comparaţie China a avut 261, Marea Britanie 163, iar Hong Kong 162. În total au participat 2.747 de expozanţi din 60 de ţări. „Pentru 2014 estimez tot un număr de cinci expozanţi, dintre aceştia deja sunt trei înregistraţi şi încă doi pe lista de aşteptare. Vizitatorii vor fi de asemenea cam la fel ca şi anul acesta”, spune Rosemarie Negrea, marketing consultant al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană şi reprezentant al târgului Spielwarenmesse Nürnberg în România. Ea precizează că anul trecut au fost întregistrate 634 de vizite din România. 

Anul trecut au participat la târg companiile D-Toys (producător de puzzle şi alte jocuri), King Party (producător articole de carnaval şi petreceri), Burak Toys (producători jucării din plastic) 1 Pure Design (producător de obiecte din lemn) şi NSKN Legendary Games (producător de board games de strategie). „Se pare că producătorii români sunt foarte puţini ca număr, dovada fiind şi faptul că aproximativ 90% din volumul vânzărilor de jucării în România sunt produse din import.” Potrivit datelor companiei de cercetare Euromonitor, românii cheltuie anual pe jocuri şi jucării 170 mil. euro.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.11.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO