Companii

Teva estimeaza vanzari de 10 mil. $ in oncologice

02.04.2008, 14:31 44

Gigantul israelian Teva, cel mai mare producator mondial de medicamente generice, mizeaza pe vanzari de 8-10 mil. dolari in urmatorii trei-patru ani din portofoliul de medicamente oncologice pe piata locala, in conditiile in care anul acesta oncologicele companiei vor intra pe lista medicamentelor de retail.
"Din luna mai, cand am inceput comercializarea in Romania a acestor produse oncologice, pana la sfarsitul anului am atins o cifra de vanzari de 3,5 milioane de dolari", a spus Dana Stanciulescu, country manager al Teva Pharmaceuticals.
Dn totalul de 34 de produse nou-lansate pe plan local, cele mai multe au fost pe segmentul oncologic, cresterea protofoliului fiind unul dintre aspectele strategice ale dezvoltarii Teva pe termen lung. La nivelul pietei medicamentelor oncologice, Teva concureaza cu producatorul local Actavis, care are cea mai puternica pozitie (dintre producatorii de generice).
Pentru acest an compania are programate alte 20 de lansari in arii precum cardiovascular, diabet, neurologie, oncologie si transplant.
Vanzarile totale raportate de Teva in Romania au atins anul trecut circa 16 mil. dolari, potrivit datelor Cegedim citate de reprezentantii companiei.
"Pentru anul 2008, Teva estimeaza o crestere de aproximativ 60%, care va fi realizata atat prin majorarea vanzarilor la produsele existente, cat si prin lansarea de noi produse. Se asteapta o mentinere a trendului crescator pentru produsele adresate osteoporozei si sclerozei multiple si avansuri semnificative in ceea ce priveste produsele destinate urmatorelor domenii: oncologie, cardiovascular, sistem nervos central si transplant de organe", a spus Dana Stanciulescu.
Ea a precizat ca aceasta crestere va fi sustinuta de noile departamente de promovare specializate pe sistem nervos central, cardiovascular si oncologie.
Anul trecut, produsul cu cele mai mari vanzari in cadrul portofoliului Teva a fost Alpha D3 (un produs destinat tratamentului osteoporozei, prezent pe piata de peste 8 ani), care a generat vanzari de circa 7 mil. dolari.
"Tinand cont de faptul ca Teva Romania a fost infiintata ca entitate distincta in iulie 2006, putem considera ca 2007 a fost primul an de referinta in ceea ce priveste vanzarile", a mai spus Dana Stanciulescu.
Pana la momentul deschiderii reprezentantei, prezenta Teva pe piata locala se concretiza in doua medicamente, unul folosit in tratamentul osteoporozei si altul folosit in tratamentul sclerozei multiple, care erau livrate prin intermediul distribuitorului Valmedica. In aceste conditii, cota de piata a Teva la nivelul pietei farmaceutice totale a fost de 0,8% anul trecut, in timp ce pe segmentul medicamentelor generice cota a depasit 2%.
Sediul Teva este in Israel, iar 80% din vanzarile globale ale companiei, care au atins 9,4 mld. dolari in 2007, se deruleaza in America de Nord si Europa.
Alti jucatori de top din industria mondiala a medicamentelor generice sunt Sandoz, Barr, Merck, Ratiopharm, Actavis si Ranbaxy.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO