Companii

Tinmar-Ind, traderul de energie cu 50 de angajaţi şi afaceri de 320 mil. €

Tinmar-Ind, traderul de energie cu 50 de angajaţi şi afaceri de 320 mil. €

Foto: Shutterstock

Autor: Roxana Petrescu

04.06.2012, 00:08 1061

Tinmar-Ind, compania specializată în comerţul cu energie, controlată de Augustin Oancea, un om de afaceri din Câmpina implicat şi în segmentul imobiliarelor, a ajuns anul trecut la afaceri de 324,7 mil. euro, cu 84% mai mari decât în 2010, având ca obiectiv pentru 2012 investiţii de 100 de milioane de euro în parcuri solare. Firma are 50 de angajaţi.


Reprezentanţii companiei spun că ascensiunea afacerilor a venit pe fondul comercializării unor cantităţi mai mari de energie electrică, Tinmar-Ind având în prezent un portofoliu de clienţi format din peste 150 de consumatori.
Compania nu are contracte directe cu Hidroelectrica, cel mai ieftin producător de energie local, care a stat la baza creşterii exponenţiale a unor afaceri precum Energy Holding. În schimb, compania este activă pe bursa de energie OPCOM unde a semnat contracte de achiziţie cu complexurile energetice Turceni, Rovinari şi Craiova sau cu Nuclearelectrica. Firma nu mizează pe o creştere la fel de spectaculoasă a afacerilor şi anul acesta, dar în schimb doreşte să pună în funcţiune primele parcuri solare, zonă considerată de mulţi specialişti ca fiind domeniul din care se va naşte noul boom al energiei verzi, după eoliene.

"Avem trei proiecte proprii pe partea de energie solară. Strategia din spatele intrării noastre pe acest segment este faptul că vrem să ne acoperim singuri necesarul de certificate verzi. Dincolo de acest aspect, privim energia solară şi ca pe un business atragător de sine stătător", spune George Voicu, directorul de furnizare al Tinmar-Ind.
Citiţi mai multe detalii pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO