Companii

Tranzactia Domo - RAEF s-a confirmat

18.10.2004, 00:00 28

Compania Domo Retail SA, care detine reteaua de magazine de produse electronice si electrocasnice Domo a incheiat un parteneriat cu Fondul de investitii Romanian American Enterprise Fund (RAEF). Se confirma astfel tranzactia anuntata de Ziarul Financiar la inceputul lunii septembrie a acestui an.
Companiile vor anunta oficial la mijlocul acestei saptamani parteneriatul incheiat si vor lansa totodata si sistemul de creditare Estima Finance. Tranzactia dintre Domo si RAEF este a doua din acest an care vizeaza o retea de magazine de produse electronice si electrocasnice, dupa ce Flanco International a atras luna trecuta printre actionari fondul de investitii DBG Eastern Europe II, avand ca principal finantator banca germana Deutsche Bank, in urma unei investitii de 6,5 milioane euro.
Reteaua de magazine electronice si electrocasnice Altex a fost la randul sau in discutii privind atragerea pe lista actionarilor a unui fond de investitii, AIG New Europe Fund.
Retailerii de produs electronice si electrocasnice au fost anul trecut intre performerii de pe piata romaneasca, inregistrand dublari sau chiar triplari ale cifrelor de afaceri si ale profiturilor.
Anul aecsta insa, pe fondul introducerii noilor norme de creditare din partea Bancii Nationale a Romaniei, cresterea vanzarilor s-a diminuat, piata de profil inregistrand scaderi estimate intre 10-15% in prima parte a acestui an. ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO