Companii

Ucraina a salvat exportul de pepeni al României: şase din zece pepeni trimişi la export au ajuns în Ucraina. Mihai George, Pepeni de Slobozia Nouă: Anul trecut, noi am livrat 2.500 de tone de marfă în Ucraina la un preţ mediu de 1,3-1,4 lei/kg

Ucraina a salvat exportul de pepeni al României: şase...

Autor: Florentina Niţu, Cristina Roşca

10.08.2023, 18:30 221

România a exportat pepeni în valoare de 5 mil. euro anul trecut, o sumă de cinci ori mai mare decât cea din 2021, iar principala piaţă de desfacere pentru marfa locală a fost Ucraina, arată datele de la Institutul Naţional de Statistică. Mai exact, deoarece această ţară se află în război cu Rusia de mai bine de un an, recolta de pepeni a fost mai slabă în 2022, iar fermierii români au putut să intervină astfel încât să acopere cererea.

Ucraina este cunoscută ca o importantă ţară agricolă, însă în război multe culturi au fost abandonate, iar altele au fost bombardate, aşa că recoltele de cereale, legume şi fructe au avut de suferit.

În ceea ce priveşte România, deşi suprafaţa cultivată şi, implicit, şi producţia de pepeni a scăzut în ultimii 4-5 ani, fermierii au avut cantităţile necesare ca să livreze şi pe piaţa vecină.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO