Eveniment

ANAF a depistat datorii la buget de peste 3 miliarde lei în controale la peste 26.000 de firme

ANAF a depistat datorii la buget de peste 3 miliarde lei...

Autor: Raluca Ghinea

12.10.2015, 13:23 1414

"Pe baza analizei de risc şi a informaţiilor furnizate de instituţii specializate, au fost identificate şi instrumentate fenomene de fraudă cu implicaţii fiscale negative semnificative asupra bugetului statului. Astfel, inspectorii antifraudă fiscală au investigat lanţuri tranzacţionale organizate în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale şi au cuantificat prejudicii cauzate bugetului statului în valoare totală de peste 2,80 miliarde de lei, echivalentul a 635,24 milioane de euro", se arată într-un comunicat al ANAF.

Astfel, inspectorii antifraudă au instituit măsuri asigurătorii asupra unor active patrimoniale identificate în valoare totală de peste 1,89 miliarde lei (429,24 milioane euro), pentru a se asigura de recuperarea acestor prejudicii.

Aceştia au mai constatat 22.721 de încălcări ale legislaţiei financiar-contabile, pentru care au dispus sancţiuni de peste 192,64 milioane lei (43,58 milioane euro), din care 23 milioane euro reprezintă amenzi contravenţionale, iar confiscările de bunuri şi venituri ilicite au fost în cuantum de 20 milioane euro.

Totodată, inspectorii au suspendat activitatea comercială a 762 puncte de lucru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO