Eveniment

Business MAGAZIN. Maldivele în Centrul Bucureştiului? Lucian Azoiţei de la Forty Management crede că poate să facă o lagună imobiliară în Centrul Capitalei

Autor: Andra Stroe

25.06.2023, 16:00 1752

Dezvoltatorul imobiliar Forty Management anunţă că a demarat lucrările pentru dezvoltarea Central District Lagoon City Bucureşti, un proiect inovator de reconversie urbană mixtă, self-sustainable, unic în Europa Centrală şi de Est, potrivit companiei. Valoarea investiţiei din România depăşeşte 120 de milioane de euro, în timp ce proiectele scalate la Budapesta, Praga şi Varşovia vor avea valori de investiţie între 140 şi 190 milioane de euro fiecare, în funcţie de mixul realizat şi de nevoile identificate pe aceste pieţe.

Proiectul din Bucureşti se distinge prin faptul că va implementa pentru prima dată în Europa de Est tehnologia patentată Crystal Lagoons, care permite construirea şi întreţinerea unor lagune artificiale cu apă turcoaz, de dimensiuni nelimitate, eficiente din punct de vedere al costurilor şi al consumului de energie.

Aceasta va fi amplasată pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi, va avea o adâncime maximă de 2 metri, două plaje de peste 3.200 de metri pătraţi şi numeroase alte facilităţi. Laguna, a cărei finalizare este estimată pentru sfârşitul acestui an, va putea fi folosită pentru înot şi sporturi nautice în timpul verii şi parţial ca patinoar pe timpul iernii.

Lagoon City va aduce in jurul acestei lagune artificiale un hotel de 5 stele, cu 323 de camere, afiliat unui brand internaţional, 401 de apartamente destinate pentru închiriat, 9.200 de mp de spaţii comerciale şi de servicii, o clădire de birouri clasa A cu suprafaţa de 8.500 mp, precum şi nenumărate alte facilităţi – „practic, un mini oraş cu toate destinaţiile necesare locuirii urbane”. Potrivit reprezentanţilor businessului, Central District Lagoon City este primul proiect mixt de reconversie urbană ce-şi va produce toate utilităţile in-house.

Componenta de servicii a Central District Lagoon City va include un heliport, servicii de concierge pentru toate apartamentele, trei restaurante, două beach bar-uri, un bistro de 430 mp ce va deservi şi zona de plajă, un sky bar, cafenele, un cinematograf privat, gradiniţă, 2 centre SPA, o clinică de înfrumuseţare şi servicii de co-sharing maşini electrice.
Pentru dezvoltarea conceptului Lagoon City, Forty Management a achiziţionat franciza Crystal Lagoons, companie americană cu peste 1.100 de proiecte finalizate sau în diferite stadii de execuţie, în peste 60 de ţări. Forty Management este şi deţinătorul drepturilor pentru implementarea Crystal Lagoons în Ungaria, Polonia, Cehia şi România.

„Prin acest proiect ne propunem să redefinim noţiunile de lifestyle şi divertisment, aducând toate aceste facilităţi high-end chiar în centrul oraşului şi transformând Bucureştiul într-o destinaţie de vacanţă, cu ape turcoaz şi plaje idilice. Mai mult decât atât, Lagoon City implementează cel mai ridicat standard de dezvoltare sustenabilă, fiind primul proiect imobiliar mixt verde din Europa Centrală, auto-sustenabil, în care toate utilităţile sunt produse in-house”, a declarat Lucian Azoiţei, CEO al Forty Management. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO