Eveniment

Comisia Europeană: România îndeplineşte condiţiile specifice pentru intrarea în Schengen. Să spunem că totul a fost tratat ca un soi de exerciţiu

Comisia Europeană: România îndeplineşte condiţiile...

Autor: Cristian Fierbinteanu

30.01.2013, 11:53 2697

România îndeplineşte condiţiile specifice pentru intrarea în Schengen, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, după prezentarea principalelor puncte din raportul MCV.

"Da, Comisia crede că România îndeplineşte condiţiile specifice de intrare în Schengen. Ar trebui să fim corecţi să spunem că totul a fot tratat ca un soi de exerciţiu. Acesta nu este un raport pe Schenghen, ci dor unul dintre obiectivele pe care România trebuie să le îndeplinească", a precizat Mark Gray, întrebat dacă România îndeplineşte condiţiile de intrare în spaţiu Schengen.

Un alt purtător de cuvânt al CE a declarat că este imposibil de prevăzut, în momentul de faţă, o dată privind aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

"Este imposibil să prevedem o dată în momentul de faţă. După cum ştiţi, Consiliul a adoptat nişte concluzii, spunând că, din punct de vedere tehnic, cele două ţări sunt gata să intre în Spaţiul Schengen. A existat o poziţie şi opinia clară este că cele două ţări trebuie să aibă un termen clar. Din păcate, nu s-a întâmplat aşa. Consiliul a decis să nu meargă în această direcţie şi avem nevoie de un glob de cristal ca să spun în acest moment ce se întâmplă în viitor", a precizat oficialul, răspunzând unei întrebări.

Concluziile raportului CE de miercuri vor avea urmări în procesul de intrare a României în Schengen. Olanda şi Germania sunt ţările care au blocat în ultimele luni o decizie a Consiliului JAI privind aderarea la spaţiul Schengen a României şi Bulgariei, anunţând că pentru a accepta acest lucru aşteaptă progrese în raportul MCV al Comisiei Europene.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO