Eveniment

Cornel Fugaru, cel care a compus "Dau viaţa mea pentru o iubire", a murit

Compozitorul de muzică uşoară Cornel Fugaru a murit

Compozitorul Cornel Fugaru a murit, miercuri, la ora 13.50, laSpitalul Clinic de Urgenţă Elias din Bucureşti, unde era internatdin cauza unei maladii cronice grave, potrivit reprezentanţilorunităţii sanitare.

Compozitorul Cornel Fugaru a fost internat în Spitalul Clinic deUrgenţă Elias din Bucureşti în urmă cu o săptămână, el având osuferinţă cronică gravă.

Cornel Fugaru s-a născut pe 2 decembrie 1940, la Bucureşti, şieste un cunoscut compozitor de muzică uşoară, cântăreţ şiinstrumentist. Totodată, a fost liderul formaţiei rock româneştiSincron, înfiinţată în 1964 şi destrămată în 1978. Formaţia aacompaniat cântăreţe celebre precum Anda Călugăreanu, PompiliaStoian, Margareta Pâslaru, Corina Chiriac.

Fugaru a făcut numeroase turnee în străinătate, a făcut partedin jurii naţionale de concursuri de muzică uşoară, a susţinutnumeroase concerte şi recitaluri la televiziune, a apărut cainterpret în filme - "Opt minute de vis" (1966), regia MihaiConstantinescu; "Opt exerciţii de 625 de linii" (1967), film TV;"Împuşcături pe portativ" (1967), regia Cezar Grigoriu - şi a scrisşi muzică de film pentru pelicule precum "Brezaia", "Cici", Cei 4M", "Oacă şi Boacă" etc.

A adaptat numeroase melodii populare româneşti, precum "Ducearufele la râu", "Pe lângă plopii fără soţ", "Alunelul", "Joculfetelor", "Sârba muntenească", "Hăulita de la Gorj".

Printre cele mai cunoscute piese compuse de el se numără "Dauviaţa mea pentru o iubire", "Nu sunt sclavul tău", "Eu nu mai suntcel de ieri", Cornel Fugaru colaborând foarte mult cu soţia sa,Mirela Fugaru.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO