Eveniment

Cseke: Personalul medical din spitalele reprofilate nu va fi disponibilizat

Cseke: Personalul medical din spitalele reprofilate nu va fi disponibilizat

Autor: Mediafax

01.04.2011, 16:32 20

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a spus, vineri, că personalulmedical din spitalele care vor fi transformate în cămine de bătrâninu va fi disponibilizat, ci va fi redistribuit la alte unităţimedicale în cazul în care nu va dori să rămână în acelaşi loc,informează Mediafax.

"Nu este vorba de personal medical care să fie disponibilizat şisă nu fie preluat de alte instituţii. Aşa cum s-a stabilit,personalul medical şi personalul TESA vor fi preluaţi în primăetapă de căminele de persoane vârstnice, iar cei care nu suntpreluaţi vor fi redistribuţi la alte unităţi sanitare cu paturi.Procedura se desfăşoară în trei etape şi este în curs dedesfăşurare. Prima etapă presupune distribuirea personalului încadrul judeţului respectiv, apoi se trece la judeţul limitrof şiapoi la nivel naţional. Sunt unităţi sanitare care ieri (n.r. -joi) nu mai aveau pacienţi şi redistribuirea va fi finalizatăpentru prima etapă. Chiar este nevoie de o concentrare de resurseumane pentru că avem probleme la anumite spitale", a declarat,vineri, la Constanţa, ministrul Sănătăţii. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO