Eveniment

Gregory's merge pe mana francizei

15.05.2003, 00:00 18

Lantul de restaurante fast-food Gregory's intentioneaza sa deschida in acest an primele sale doua magazine in franciza din Romania, care ar urma sa fie amplasate in complexul comercial Orhideea (al doilea hipermarket Carrefour) si in Constanta (primul Gregory's din afara Bucurestiului).
Printre planurile de viitor ale firmei se mai numara si lansarea unei marci proprii de cafea (Coffee right), care va fi insa comercializata numai in restaurantele Gregory's, a declarat Teodora Ungureanu, director de marketing al companiei.
Gregory's detine in prezent opt restaurante, toate amplasate in Bucuresti, si urmeaza sa deschida peste aproximativ o luna inca unul in Gara de Nord, unde are deja deschisa o locatie. Compania a deschis in acest an doua restaurante, unul in incinta Aeroportului International Bucuresti Otopeni, al doilea fiind cel amplasat in Gara de Nord.
"Pana la sfarsitul acestui an, Gregory's va avea 10-11 restaurante, inclusiv cele deschise in franciza", a mai spus reprezentanta firmei. Primul restaurant Gregory's din Bucuresti a fost deschis in Piata Romana in anul 2000. Investitia totala a companiei se ridica la circa 1,8 mil. $, bani care au fost directionati catre amenajarea unui spatiu de productie, dezvoltarea retelei de restaurante si pregatirea personalului.
Spatiul de productie Gregory's a fost amenajat pentru a putea produce o varietate de alimente ce nu sunt disponibile la furnizorii de pe piata locala, de exemplu: painile specifice Gregory's care sunt produse exclusiv de compania greceasca. Investitia in fabrica s-a ridicat la 300.000 $.
Reteaua fast-food estimeaza pentru acest an dublarea cifrei de afaceri, de la 850.000 $ in 2002, la 1,7 mil. $.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO