Eveniment

Knauf Insulation: 60% din blocuri consuma de doua ori mai multa energie fata de UE

05.09.2008, 22:34 29

Producatorul de materiale izolante Knauf Insulation, divizie a grupului german Knauf, a decis sa deschida anul acesta o subsidiara pe piata locala datorita cresterii anuale de peste 20% a pietei de profil si a deficitului de locuinte reabilitate termic, avand in vedere ca 60% din blocurile din Romania consuma un volum dublu de energie fata de media Uniunii Europene.
Compania estimeaza afaceri de peste sapte milioane euro pentru 2008, primul an de activitate pe piata locala si o majorare de minim 20% a vanzarilor in 2009, la peste 9 milioane de euro.
"Am planificat inca de acum trei ani sa intram pe piata romaneasca, dar atunci nu aveam capacitate de productie suficienta pentru a acoperi consumul local. Acum avem fabrici in Rusia, Ungaria, Serbia si Slovacia care pot furniza produse pentru Romania si nu intentionam deocamdata sa construim o fabrica pe piata locala", a declarat Dominique Bossan, managing director Knauf pentru Europa de Est.
Piata de vata minerala bazaltica si de sticla va ajunge anul acesta la circa 50-60 de milioane de euro, in crestere cu circa 20%, potrivit reprezentantilor Knauf Insulation, si va inregistra un ritm de crestere de circa 15-20% in urmatorii cinci ani.
"La sfarsitul acestui an vom atinge o cota de piata de circa 13-15% si speram sa ajungem pe termen mediu la o cota de piata de 35-40%. Potentialul pietei este dat de numarul redus de locuinte izolate termic, de investitiile din domeniul hotelier, industrial sau de birouri", explica Bossan. Compania intentioneaza sa deschida in acest an un centru de distributie in Romania, analizand diferite locatii pentru acest proiect. Principalii competitori ai Knauf Insulation pe piata locala sunt compania franceza Saint-Gobain Isover (care detine o unitate de productie la Ploiesti), Ursa (Italia) si Rockwoll (Danemarca). Knauf Insulation, cu afaceri anuale de un miliard de euro, are in prezent aproximativ 5.000 de angajati in peste 50 de tari din intreaga lume si 30 de unitati de productie in Europa, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Grupul Knauf este prezent pe piata romaneasca si cu divizia Knauf Gips, care va incepe anul viitor o investitie de circa 70 de milioane de euro intr-o fabrica de gips-caton langa orasul Cluj.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO